Σαντορίνη: Σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε τουρίστες

Σαντορίνη: Σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε τουρίστες

Στο νησί της Σαντορίνης, αποκαλύφθηκε ένα εγκληματικό κύκλωμα το οποίο απασχολούσε την κλοπή τουριστών, κυρίως αυτών που έφταναν στο νησί με κρουαζιερόπλοια. Έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών και έχουν κατασχεθεί κοσμήματα, ρολόγια, χρήματα, πορτοφόλια και τσάντες. Σε μια αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (30-08-2023), συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και κλοπή.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα άτομα που συνελήφθησαν είχαν σχηματίσει μια εγκληματική οργάνωση από τον Αύγουστο του 2023, με διάφορους ρόλους και σκοπό τον παράνομο βιοπορισμό τους.

Ειδικότερα, το αρχηγικό μέλος είχε αναθέσει στα άλλα δύο μέλη να εντοπίσουν επισκέπτες, κυρίως στον Οία και στα Φηρά, όπου προσεγγίζονταν τουρίστες και με “ταχυδακτυλουργικό” τρόπο έκλεβαν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Επιπλέον, για να δυσκολέψουν την ανακάλυψή τους από τις αρχές, ένα άλλο μέλος της οργάνωσης νοίκιαζε και άλλαζε αυτοκίνητα τακτικά, ενώ προτιμούσαν τουρίστες που αποβιβάζονταν από κρουαζιερόπλοια καθώς ο περιορισμένος χρόνος παραμονής τους στο νησί δεν επέτρεπε την άμεση αντίδραση της αστυνομίας.

Έξι περιπτώσεις κλοπών

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν αρχικά το αρχηγικό μέλος και ένα άλλο μέλος της οργάνωσης, ενώ το τρίτο μέλος ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι όπου είχε φτάσει ετοιμάζοντας να αναχωρήσει για τον Πειραιά. Στη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πορτοφόλια και τσάντες από διάσημους οίκους, διάφορα κοσμήματα (αλυσίδες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, καρφίτσες κ.λπ.), ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, 1.545 ευρώ και 436 δολάρια ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών, με την τελευταία να έχει διαπραχθεί δύο ώρες πριν από τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης. Εξετάζεται επίσης η συμμετοχή τους σε τουλάχιστον 18 ακόμα περιπτώσεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ