Μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο: Ανακοινώθηκε εκκένωση περιοχών

Μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο: Ανακοινώθηκε εκκένωση περιοχών

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ρόδου βιώνουν εφιαλτικές στιγμές λόγω της μεγάλης φωτιάς που συνεχίζει να καίει το νησί. Τα πυροσβεστικά συνεργεία επιχειρούν σε τρία μεγάλα μέτωπα και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου σε αρκετά σημεία. Έχει εκδοθεί εντολή για εκκένωση σε περιοχές όπως Κιοτάρι, Πεύκους, Λίνδο, Κάλαθο, ενώ υπήρχαν αναφορές για καμένα σπίτια στα Λάερμα. Πιο πρόσφατα, δόθηκε εντολή εκκένωσης για τις περιοχές Μάσαρη, Μαλώνας και Χαράκι.

Οι κάτοικοι έλαβαν ενημέρωση μέσω μηνύματος για την εκκένωση των περιοχών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και ανέρχονται σε 266 πυροσβέστες, 16 πεζοπόρους, 42 οχήματα, 4 ελικόπτερα και 3 αεροπλάνα. Ταυτόχρονα, η περιοχή βρίσκεται σε κόκκινο κίνδυνο πυρκαγιάς και ανησυχία υπάρχει για τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν.

Βίντεο από τη φωτιά:
Έκτακτο κλινάκιο κυβέρνησης στη Ρόδο

Κυβερνητικό κλιμάκιο φτάνει στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πυρκαγιά. Η ομάδα απαρτίζεται από τον υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργώ, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και την υφυπουργό Τουρισμού. Προηγουμένως, το κλιμάκιο συνεργάστηκε με τον περιφερειάρχη και άλλες τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από τη φωτιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ