Ψηφιακές Ακαδημαϊκές Ταυτότητες: Πάνω από 24.000 Αποθηκευμένες στο Gov.gr Wallet

Ψηφιακές Ακαδημαϊκές Ταυτότητες: Πάνω από 24.000 Αποθηκευμένες στο Gov.gr Wallet

Μέσω της νέας λειτουργίας, οι δικαιούχοι μπορούν να έχουν γρήγορα και εύκολα τη νέα τους ψηφιακή Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, να την αποθηκεύουν στο κινητό τους και να την προβάλλουν όπου χρειάζεται.

Οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet έχουν ξεπεράσει τις 24.000. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 24.058 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τα μέλη των ελληνικών Πανεπιστημίων (φοιτητές, διδάσκοντες, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό), καθώς και το προσωπικό που ανήκει σε ερευνητικούς φορείς. Η υπηρεσία αυτή αναπτύχθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα είναι το έβδομο έγγραφο που προστίθεται στο Gov.gr Wallet. Με αυτήν την εφαρμογή, οι πολίτες μπορούν να έχουν στο κινητό τους το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το Δίπλωμα Οδήγησης, την Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, την Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας (ΔΥΠΑ), το Σήμα Δακτυλίου για πρόσβαση στον δακτύλιο της Αθήνας και τα στοιχεία οχήματος (MyAuto). Μέχρι στιγμής, στο Gov.gr Wallet έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 2.508.670 Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, 1.999.288 Δίπλωματα Οδήγησης, 39.419 Ψηφιακές Κάρτες Αναπηρίας, 121.414 Ψηφιακές Κάρτες Ανεργίας (ΔΥΠΑ), 48.518 Σήματα Δακτυλίου και 538.584 «Φάκελοι» αυτοκινήτου (MyAuto).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ