Πρόγνωση Καιρού για τα Χριστούγεννα του 2023 – Ανάλυση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Τι δείχνουν οι Πρώτες Προβλέψεις

Πρόγνωση Καιρού για τα Χριστούγεννα του 2023 – Ανάλυση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Τι δείχνουν οι Πρώτες Προβλέψεις

Σήμερα, Παρασκευή 8/12, αναμένεται χειμωνιάτικος καιρός με βροχές και χιόνια στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Το βράδυ υπήρξαν χιονοπτώσεις στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, και υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσουν την ορεινή ζώνη της Θεσσαλονίκης. Οι άνεμοι θα γίνουν βορείοι και θα ενισχυθούν, ενώ στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται θυέλλες έως 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει και δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς στα βόρεια, ενώ θα φτάσει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου στα νότια, με βροχοπτώσεις στις ηπειρωτικές περιοχές που έχουν θέα προς το Αιγαίο. Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις, με πιθανότητα χιονόπτωσης στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 6-7 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται αστάθής καιρός με βροχές και πιθανότητα για χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες με τοπικές πολύ ισχυρές εντάσεις, 6-7 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ψυχρή αέρια μάζα εισέρχεται στη χώρα, και το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου για τις περισσότερες περιοχές.

Όνειρο για λευκά Χριστούγεννα

Το όνειρο για λευκά Χριστούγεννα φαίνεται πως θα παραμείνει όνειρο για πολλούς, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η εβδομάδα των Χριστουγέννων θα είναι ιδανική για αυτούς που αγαπούν την καλοκαιρία, αφού δεν αναμένονται βροχές και τα χιονοδρομικά δεν θα έχουν χιονισμένα τοπία.

Αναλυτική πρόβλεψη για τα δεκαήμερα του Δεκεμβρίου

Από 5 έως 13 Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένονται υψηλές βαρομετρικές πιέσεις να επηρεάσουν τμήματα της Ευρώπης. Αναμένουμε ένα φθινοπωρινό καιρικό μοτίβο με βροχές και υψηλές θερμοκρασίες.

Από 14 έως 20 Δεκεμβρίου 2023, παρατηρείται η μετατόπιση των υψηλών βαρομετρικών πιέσεων και η εισροή θερμών αερίων μαζών, οδηγώντας σε μείωση των βροχόπτωσεων.

Από 21 έως 31 Δεκεμβρίου 2023

Διατηρείται ένα συνηθισμένο καλοκαιρινό μοτίβο με υψηλές θερμοκρασίες και επεισόδια βροχόπτωσης.

Φαίνεται ότι ο καιρός προς τα Χριστούγεννα θα είναι θερμός και οι βροχές θα παραμένουν κυρίαρχες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ