Πρόγνωση καιρού: Άφιξη ισχυρών καταιγίδων, οι προβλέψεις της Μαρουσάκη

Πρόγνωση καιρού: Άφιξη ισχυρών καταιγίδων, οι προβλέψεις της Μαρουσάκη

Ο ανοιξιάτικος καιρός θα διακοπεί από μια “κακοκαιρία-έξπρες” από το ερχόμενο Σάββατο! Μέχρι την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι εξαιρετικός, με υψηλές θερμοκρασίες κοντά στους 25-27 βαθμούς και ανώτερα για την εποχή. Ωστόσο, από αύριο Τετάρτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων του Ιονίου, της Ήπειρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι νοτιάδες και η μεταφορά σκόνης αναμένεται να επανέλθουν τις επόμενες ημέρες. Από την Πέμπτη ο καιρός θα κρυώσει.

Σήμερα Τρίτη, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τοπικά, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με πιθανή ομίχλη σε μερικές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς στα βόρεια και τα κεντρικά, και από δυτικές διευθύνσεις στα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 27 βαθμούς Κελσίου, με την Αττική να έχει ηλιοφάνεια και ασθενείς άνεμους, και τη Θεσσαλονίκη γενικά αίθρια και ασθενείς άνεμους με θερμοκρασία περίπου 25 βαθμούς Κελσίου.

Προβλέπεται ότι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος το Σάββατο, με λίγες νεφώσεις. Ωστόσο, στα δυτικά και τα βόρεια μέρη της Ελλάδας αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Την Κυριακή, αυτές οι νεφώσεις αναμένεται να ενταθούν και να επηρεάσουν και άλλες περιοχές της χώρας. Μέχρι στιγμής, οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις ποικίλουν για την ένταση και τη διάρκεια των βροχών και των καταιγίδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ