Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών έξω από τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών έξω από τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν αγρότες και εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η 30η Agrotica. Αγρότες από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της Ελλάδας έφτασαν στη Θεσσαλονίκη έξω από την πύλη της ΔΕΘ στην Εγνατία, χωρίς να κλείνουν το δρόμο.

Οι αγρότες θα αποχωρήσουν την Κυριακή

Πέταξαν κάστανα και μήλα στο δρόμο ως συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Οι πρόεδροι των αγροτικών συλλόγων των Λαρίσης και της Καρδίτσας υποστήριξαν τον αποφασισμένο αγώνα των αγροτών. Επίσης, παρευρέθησαν φοιτητές που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.

Μετά τις ομιλίες, οι αγρότες ενωθήκαν με συναδέλφους τους από την Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι βρίσκονται με τα τρακτέρ τους έξω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ από την Πέμπτη. Τα τρακτέρ θα αποχωρήσουν την Κυριακή όταν ολοκληρωθεί η Agrotica, ενώ οι αγρότες έχουν σκοπό να επιστρέψουν στα μπλόκα.

agrotes 5

Σύσκεψη στη Νίκαια για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων την Τρίτη

Οι αγρότες καλούν σε παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια την ερχόμενη Τρίτη με αίτημα την επιβίωσή τους. Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας τόνισε την ανάγκη για διάλογο και συναίνεση, ενώ κάλεσε τους αγρότες να αξιολογήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

agrotes2

Κάλεσμα Αυγενάκη σε αγρότες για συζήτηση και αξιολόγηση των μέτρων

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, έστειλε μήνυμα προς τους αγρότες υπογραμμίζοντας την ανάγκη της συναίνεσης και της κοινής προσπάθειας για την επίλυση των προβλημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ