Ο Μητροπολίτης του Πειραιά μιλάει στον ΣΚΑΪ: «Στόχος είναι να θεωρηθεί η ομοφυλοφιλία κανονικότητα»

Ο Μητροπολίτης του Πειραιά μιλάει στον ΣΚΑΪ: «Στόχος είναι να θεωρηθεί η ομοφυλοφιλία κανονικότητα»

Ο Μητροπολίτης του Πειραιά, Σεραφείμ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι “η ομοφυλοφιλία είναι παράχρηση του ανθρώπινου σώματος και συνδέεται με τρομακτικές ασθένειες, όπως ο καρκίνος και ο θάνατος”.

“Το πρόβλημα της ομοφυλοφιλίας τίθεται σε στρεβλή βάση. Δεν μπορεί να θεωρηθεί ανθρώπινο δικαίωμα κάτι που δεν αντιστοιχεί στην ανθρώπινη φύση. Η ανθρώπινη φύση δεν έχει ούτε μορφολογία ούτε φυσιολογία που να υποδηλώνει τέτοια συμπεριφορά”, είπε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Καλημέρα” με τον Γιώργο Αυτιά, ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ.

Σύμφωνα με τον κ. Σεραφείμ, “η ομοφυλοφιλία είναι μία παρέκκλιση από την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, η οποία είναι κάτι ιερό. Δεν υπάρχει πραγματική ομοφυλοφιλία, αλλά αυτοί οι άνθρωποι υιοθετούν έναν ρόλο. Δεν πρέπει μια νομική τάξη να χαρακτηρίσει με κυριότητα, όπως ο γάμος που είναι η διαδικασία για το κύτταρο της ζωής που είναι η οικογένεια, αυτή την παρέκκλιση”.

Τι είπε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ για την τεκνοθεσία

“Για εμάς, η ομοφυλοφιλία αποτελεί μεγάλη αμαρτία. Είναι μία παράχρηση του ανθρώπινου σώματος και συνδέεται με τρομακτικές ασθένειες, όπως ο καρκίνος και ο θάνατος”, πρόσθεσε. Αναφερόμενος στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είπε: “Η τεκνοθεσία είναι αναπόφευκτη επακόλουθος της κανονικοποίησης της ομοφυλοφιλίας ως γάμου. Ο στόχος είναι να θεωρηθεί αυτή η παρέκκλιση ως κανονικότητα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ