Μήνυση κατά του δημάρχου υπέβαλε ο Κ. Γαργαλάς στην υπόθεση Μπέος – Βόλος

Μήνυση κατά του δημάρχου υπέβαλε ο Κ. Γαργαλάς στην υπόθεση Μπέος – Βόλος

Ένταση και επεισόδιο ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο και το δημοτικό σύμβουλο Κώστα Γαργαλά σημειώθηκε στο Μπέος – Βόλος. Ο δήμαρχος Βόλου συνελήφθη εν μέσω μήνυσης που κατέθεσε εναντίον του ο δημοτικός σύμβουλος. Η μήνυση αφορούσε μία φράση που εκφράστηκε από τον δήμαρχο και εξελέγη ως απειλή από τον σύμβουλο. Ακολουθώντας προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος. Προηγήθηκε επίσης ξυλοδαρμός του κ. Γαργαλά από πρώην δημοτικό σύμβουλο του Μπέου, εντός των γραφείων της ΔΕΥΑΜΒΣ, πριν από αυτό το συμβάν.

Ο λόγος που οδήγησε τον Κ. Γαργαλά στη μήνυση κατά του δημάρχου αναφέρεται σε ένα περιστατικό στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου αντιμετώπισε προσβολή από τον δήμαρχο. Ο τελευταίος απήχησε με την φράση «Εσύ βάλε μυαλό», κρίνοντάς το ως απειλή. Ο Γαργαλάς αντέδρασε με μήνυση εναντίον του δημάρχου, ερμηνεύοντας πως αυτή η φράση απείλησε τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του, γι’ αυτό το ενέβαλε.

Η δήλωση του Αχιλλέα Μπέου

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος απέρριψε την όλη κατασταση, αναφέροντας ότι προσήλθε εκούσια στο αστυνομικό τμήμα, υπέγραψε και αποχώρησε, χωρίς να συλληφθεί. Διευκρίνισε πως η διαδικασία του αυτοφώρου δεν εφαρμόζεται για δημάρχους. Τονίζοντας ότι θα δώσει αναλυτικές αναφορές σε επερχόμενη συνέντευξη τύπου, την επόμενη ημέρα, στο Δημαρχείο Βόλου. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζεται και το σχετικό βίντεο μεταξύ του Μπέου και του Γαργαλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ