Πρόστιμα για θερμική καταπόνηση των εργαζομένων κατά τον καύσωνα

Πρόστιμα για θερμική καταπόνηση των εργαζομένων κατά τον καύσωνα

Οι επιθεωρητές εργασίας επέβαλαν πρόστιμα και μέτρα παύσης εργασιών κατά τη διάρκεια του καύσωνα “Κλέων”. Κατά τη διάρκεια ελέγχων για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων, έγιναν 641 έλεγχοι και σε 18 περιπτώσεις επιβλήθηκε παύση εργασιών. Συνολικά επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές ύψους 110.000 ευρώ. Οι ελέγχοι πραγματοποιήθηκαν για εργασίες όπως η διανομή, οικοδομές, ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες κλπ. Οι πρόσθετοι έλεγχοι σε παρόμοιες δραστηριότητες συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Πρόστιμα σε πλατφόρμες delivery κατά τον καύσωνα

Στις πλατφόρμες delivery efood και Wolt επιβλήθηκαν πρόστιμα, καθώς διαπιστώθηκε ότι παρέδιδαν παραγγελίες κατά τη διάρκεια απαγόρευσης λόγω καύσωνα. Ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι οι ελεγκτές παρήγγειλαν φαγητό κατά τις απαγορευμένες ώρες και σε περιοχές με υψηλή θερμοκρασία. Οι εταιρείες efood και Wolt παρέδιδαν κανονικά, παραβιάζοντας τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται και οι ελέγχοι θα συνεχιστούν. Εάν χρειαστεί, θα επιβληθούν ακόμα υψηλότερα πρόστιμα.

prostima kafsonas1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ