Καβάλα: Πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την κατάσβεση φωτιάς

Καβάλα: Πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την κατάσβεση φωτιάς

Στην περιοχή του Διαλεκτού στην Καβάλα ξέσπασε μια μεγάλη φωτιά και δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης. Το όχημα των πυροσβεστών ενεπλάκη μέσα στη φωτιά και κάηκε. Οι πυροσβέστες υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η φωτιά προχωρά προς το χωριό Δαμασκηνιά και έχουν καεί ήδη κάποια σπίτια στο χωριό Διαλεκτό.

Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ ρίψεις νερού γίνονται από αεροπλάνο. Υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή. Οι αρχές έχουν καλέσει τους κατοίκους να εκκενώσουν το χωριό Διαλεκτό με κατεύθυνση προς την Παλαιά Εθνική Οδό.

Ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν γίνει 65 πυρκαγιές, με την περισσότερες να είναι υπό έλεγχο. Υπάρχουν επίσης ενεργά μέτωπα στην Αλεξανδρούπολη και στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Ο εκπρόσωπος κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να μην προκαλούν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Περιοχές με κίνδυνο πυρκαγιάς

Ο μηχανισμός επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή στην Αττική, την Εύβοια, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, την Αργολίδα και τη Κορινθία. Οι αρχές καλούν το κοινό να προσέχει και να ακολουθεί τα μέτρα προφύλαξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ