Καταθέσεις – δολοφονία Μιχάλη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Καταθέσεις – δολοφονία Μιχάλη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το iefimerida.gr δημοσιεύει συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μαρτυρία Ειδικού Φρουρού της Ομάδας «Δράση»

Περίπου στις 22.45 της 7/8/2023, με εντολή από το Κέντρο Ασφαλείας, κινηθήκαμε από την οδό Αλεξάνδρας και Πατησίων, μαζί με τον D-4 Επόπτη της ομάδας ΔΡΑΣΗ, προς τον σταθμό ΗΣΑΠ “ΠΕΥΚΑΚΙΑ”, για να εντοπίσουμε περίπου 120 άτομα, ντυμένα με μαύρα και κρατώντας καδρόνια, πιθανόν οπαδούς. Πριν φτάσουμε στον σταθμό ΗΣΑΠ, είδαμε ότι τα άτομα αυτά είχαν κατέβει από τον σταθμό και κινούνταν προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσω ενός χωμάτινου δρόμου παράλληλου με την οδό Παπαναστασίου. Εμείς πήγαμε παράλληλα με την οδό Παπαναστασίου, έχοντας οπτική επαφή με τα άτομα, και μπήκαμε στο αλσύλιο στην οδό Λυκούργου.

Στη συνέχεια, τα άτομα κατέβηκαν την οδό Μαραθώνος και στη συμβολή της με την οδό Σεβαστείας, τα παρακολουθήσαμε από απόσταση 50 μέτρων. Έπειτα, πήγαν προς την οδό Λεύκη, ενώ εμείς παρέμειναμε στο χώρο, περιμένοντας ενισχύσεις. Συνεχίσαμε την παρακολούθηση των ατόμων κατά μήκος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, όπου αναμειχθήκαν με οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Στις 23.15, ήρθε ενίσχυση από τη ΔΡΑΣΗ 30, κατόπιν εντολής του Κέντρου Ασφαλείας. Στη συνέχεια, κινηθήκαμε παράλληλα με τα άτομα, τα οποία διασκορπίστηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

epithesi se tileoptiko synergeio1

Αδελφός Μιχάλη Κατσουρή: «Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν “μάλλον έχει πεθάνει”»

Στις 04.00, ο ξάδελφός μου με κάλεσε και μου πείραν ότι ο αδερφός μου, Μιχάλης, έχει τραυματιστεί σοβαρά, αλλά δεν γνώριζε τον τρόπο που συνέβη. Λίγα λεπτά αργότερα, επικοινώνησε ξανά και μου είπε ότι μάλλον έχει πεθάνει. Ήμουν εκτός Ελλάδας, οπότε έφτασα στο νοσοκομείο στις 8 παρά 10 το πρωί. Δεν ξέρω πώς πέθανε ο αδερφός μου. Όσο ζούσε, ήταν ενεργός οπαδός της ΑΕΚ και ανήκε σε σύνδεσμο.

Γιατρός: Ήρθε χωρίς σφυγμούς με μυδρίαση, προσπαθήσαμε επαναφορά για μία ώρα

Περίπου στις 23.45, ένας άνδρας έφτασε στο νοσοκομείο με ιδιωτική ασθενοφόρο. Δεν είχε σφυγμούς, ήταν άπνοος και με μυδρίαση. Τον μεταφέραμε αμέσως στην επείγουσα αντιμετώπιση και προσπαθήσαμε να τον αναζωογονήσουμε για μία ώρα, αλλά δεν καταφέραμε να τον επαναφέρουμε στη ζωή. Δεν είχε ορατά εξωτερικά τραύματα, εκτός από ένα θλαστικό τραύμα στον εσωτερικό καρπό του αριστερού βραχίονα, αλλά είχε αίμα σε ολόκληρο το σώμα του.

Κατάθεση τραυματία Δ.: Με χτυπούσαν στο κεφάλι με μπουκάλια και με τα χέρια τους

Την περασμένη Δευτέρα στις 21.50, βγήκα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για να πιω μια μπύρα. Στις 23.00, ενώ καθόμουν εκεί, άκουσα ξαφνικά έναν θόρυβο και είδα περίπου 200 άτομα να τρέχουν προς την κατεύθυνση μου. Ένας εξ αυτών με χτύπησε στο κεφάλι με ένα μπουκάλι και στη συνέχεια πολλοί άλλοι άρχισαν να με χτυπούν με τα χέρια τους. Αφού έφυγαν, πήγα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί μου είπαν να μείνω για 72 ώρες, γιατί είχα αιμάτωμα στο κεφάλι μου.

aek opados

Κατάθεση τραυματία Γ.: Δέχθηκα μια πέτρα στο κεφάλι

Πήγα στο γήπεδο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ στη Φιλαδέλφεια περίπου στις 19.30 για να παραλάβω το εισιτήριο διαρκείας μου από ένα γνωστό, καθώς τις προηγούμενες ημέρες βρισκόμουν εκτός Ελλάδας. Έφτασα στο γήπεδο και καθήσαμε σε μια κοντινή μπυραρία μέχρι τις 23.00. Ξαφνικά, ακούω φωνές ανθρώπων, χωρίς να καταλάβω τι συμβαίνει. Μην βλέποντας από πού προερχόταν, δέχθηκα μια πέτρα στο κεφάλι. Από το χτύπημα, έπαθα σοκ και δεν μπορούσα να απομακρυνθώ από το σημείο. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, είδα άτομα να τρέχουν προς την κατεύθυνσή μου και να με χτυπούν καθώς περνούσαν

Κατάθεση τραυματία Γ.: Ήμουν στο γήπεδο με τον γιο μου, με χτυπούσαν με στειλιάρια

Περίπου στις 23.00, πήγα με έναν φίλο μου και τον ανήλικο γιο μου στο γήπεδο για να βρω τον φίλο μου και να πάρω τα εισιτήρια που μου είχε βρει. Περίπου στις 23.30, φτάσαμε και σταματήσαμε στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Φωκών. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και, χωρίς να το παρατηρήσω, δέχτηκα επίθεση από πολλά άτομα που με χτύπησαν με ξύλινα στειλιάρια που κρατούσαν. Κάποια άτομα είχαν κρύψει τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες. Ευτυχώς, ο φίλος μου πήρε τον γιο μου και τον πήγε σπίτι, χωρίς να τον ακουμπήσουν.

5942804 scaled

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ