Καρναβάλι Πάτρας 2024: Ένα μικρό νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης

Καρναβάλι Πάτρας 2024: Ένα μικρό νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης

Το Πατρινό καρναβάλι αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 200.000 επισκέπτες για το τριήμερο των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας. Για την ασφάλεια των επισκεπτών, η 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό έχει στήσει ένα μικρό νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης, στον χώρο του «Έσπερου».

Το νοσοκομείο είναι εξοπλισμένο με μονιτορ, ορούς, απινιδωτές και υγειονομικό υλικό. Επιπλέον, προβλέπεται η ανάπτυξη ιατρείων επειγόντων περιστατικών στην πλατεία Γεωργίου (Έσπερος) και η συνδρομή του ΕΕΣ με εθελοντές διασώστες και ιατρούς, με συνεργασία και με το ΕΚΑΒ.

Τα νοσοκομεία της πόλης, όπως το Γ.Ν. «Άγιος Ανδρέας» και το ΠΓΝΠ, καθώς και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Καραμανδάνειο», θα είναι σε ετοιμότητα για τυχόν περιστατικά. Επιπλέον, το υπαίθριο ιατρείο θα διαθέτει ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό για την αντιμετώπιση της κρίσης πανικού λόγω του πλήθους των ανθρώπων.

Οι εθελοντές του ΕΡΣ θα είναι 200 άτομα και θα υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων για τη σωστή εφαρμογή του σχεδίου.

Πρώτη μέρα Καρναβαλιού: 45 περιστατικά μέθης

Την πρώτη μέρα του Καρναβαλιού, εκδηλώθηκαν επεισόδια στην Πάτρα, με 45 περιστατικά μέθη αντιμετωπισμένα από το ΕΡΣ. Πέντε από αυτά κρίθηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ