Κακοκαιρία Παρασκευή – Αττική: “Αγριεύει” το σκηνικό, πού θα χτυπήσει

Κακοκαιρία Παρασκευή – Αττική: “Αγριεύει” το σκηνικό, πού θα χτυπήσει

Από σήμερα, όλο το έδαφος της Ελλάδας θα αντιμετωπίσει έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν και θα υπάρξουν καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Προγνώσεις για την Αττική

Σήμερα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Αττική, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αρκετά αόρατος το πρωί και το βράδυ, με τοπικές μπόρες το απόγευμα και συννεφιά το βράδυ, και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Προγνώσεις για τις υπόλοιπες ημέρες

Το Σάββατο αναμένονται βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά νησιά, ενώ την Κυριακή θα έχουμε σύννεφα με βροχές και στα νοτιοανατολικά της χώρας. Τη Δευτέρα, αναμένονται ισχυρές βροχές, και στην Κρήτη.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές.

Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

Τα φαινόμενα θα κυμαίνονται από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Στη βόρεια Ιόνιο, στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και στα Κύθηρα, τα φαινόμενα θα αρχίσουν από το μεσημέρι. Στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα έχει μια μικρή άνοδο στα νοτιοανατολικά και θα φθάσει στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-11-2023

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιοδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι φαινόμενα θα επεκταθούν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ θα ενταθούν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στα δυτικά, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-11-2023

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και μέχρι τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-11-2023

Γίνεται γενικός αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στην πλειονότητα των περιοχών, οι οποίες με τη σειρά τους θα αυξηθούν κατά διαστήματα.
Οι άνεμοι αρχικά θα φυσούν από βόρειες και θα αλλάξουν σταδιακά προς δυτικές κατευθύνσεις 3 με 5, ενώ από το απόγευμα στα νότια θα φτάσουν τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα έχει μια μικρή άνοδο στις μέγιστες της τιμές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ