Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα

Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη θα είναι γενικά αίθριος σε μεγάλο μέρος της χώρας, με μερικές νεφώσεις στη βορειοδυτική Ελλάδα. Ωστόσο, από τις προμεσημβρινές ώρες αναμένεται η εκδήλωση νεφώσεων και τοπικές καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά. Σε ορισμένες περιοχές, όπως η Ήπειρος, η Μακεδονία και η δυτική Θεσσαλία, οι καταιγίδες μπορεί να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας τους 34-36°C στο ηπειρωτικό και τους 31-33°C στα νησιά.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ

Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις 3-4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 35°C.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λίγες νεφώσεις, που από τις προμεσημβρινές ώρες αυξάνονται και εκδηλώνονται όμβροι και καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ θα καταργηθούν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 έως 35°C.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που θα αυξηθούν από τις προμεσημβρινές ώρες και θα εκδηλωθούν όμβροι και καταιγίδες. Στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 35°C στην Μακεδονία και από 16 έως 29°C στη Θράκη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Λίγες νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου, που θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και καταιγίδες στην Ήπειρο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3-5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 34°C, εκτός από την Ηπείρο που θα είναι λίγο χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι αναμένονται νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές, όπως η δυτική Θεσσαλία. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις 3-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 έως 36°C.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 32°C.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Γενικά αίθριος καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις 3-5 μποφόρ, με τοπικές ενισχύσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 33°C.

ΕΥΒΟΙΑ

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 21 έως 34°C.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ