Ηλίας Κυριαζής σκιτσογράφος: Αντιδικτυακή αντίδραση για τα παλιά σκίτσα

Ηλίας Κυριαζής σκιτσογράφος: Αντιδικτυακή αντίδραση για τα παλιά σκίτσα

Ο γνωστός σκιτσογράφος Ηλίας Κυριαζής βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής στα social media, καθώς παλιά του σκίτσα που προβάλλουν αιμομιξία και παιδοφιλία έχουν γίνει viral. Η υπόθεση έχει μεταφερθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για επιπλέον έρευνα. Ο ίδιος ο Κυριαζής έχει αποκηρύξει αυτά τα σκίτσα που δημιούργησε πριν από 19 χρόνια.

Η αντίδραση ξεκίνησε από τον Μάνο Γρυπάρη, ιδιοκτήτη του σχετικού ιστότοπου Gameworld.gr, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριαζή ότι προωθεί ρατσισμό και ομοφοβία. Από εκείνη τη στιγμή, τα social media γέμισαν με επιθέσεις εναντίον του Κυριαζή και του Cyprus Comic Con, ενώ το hashtag “#Εμετός” έγινε πρωταρχικό trend στο Twitter για περισσότερο από μια ημέρα.

Ένα από τα παλιά σκίτσα του Κυριαζή απεικονίζει ένα γυμνό μεσήλικα με ένα γυμνό ανήλικο κοριτσάκι στο κρεβάτι και περιλαμβάνει χυδαία στοιχεία. Ο ίδιος ο Κυριαζής έχει δηλώσει ότι αυτό το σκίτσο δεν έχει καμία καλλιτεχνική αξία και το έχει αποκηρύξει επανειλημμένα.

Οι διοργανωτές του Cyprus Comic Con αποφάσισαν να αποκλείσουν και τους δύο εμπλεκόμενους από την εκδήλωση, λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς τους στα social media και των προκλητικών επιθέσεων που οδήγησαν σε παρενόχληση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ