Ρόδος: Η φωτιά υποχωρεί – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στην Δυτική Αττική και το Λουτράκι

Ρόδος: Η φωτιά υποχωρεί – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης στην Δυτική Αττική και το Λουτράκι

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη κατά των πυρκαγιών στη Ρόδο, τη Δυτική Αττική και το Λουτράκι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάσταση βελτιώνεται, με τα πύρινα μέτωπα να είναι υπό έλεγχο. Στη Ρόδο, 102 πυροσβέστες και εναέριες μονάδες επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ στη Δυτική Αττική και το Λουτράκι επιχειρούν 250 και 120 πυροσβέστες αντίστοιχα. Εν τω μεταξύ, ένας 30χρονος συνελήφθη καθώς ομολόγησε τη διάπραξη τριών εμπρησμών στη Μεσσηνία. Τέλος, οι περιοχές της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου βρίσκονται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα.

Ρόδος: Έλεγχος στη φωτιά στην περιοχή Έμπωνας

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Έμπωνας στη Ρόδο βρίσκεται υπό έλεγχο. Οι πυροσβέστες και εναέρια μέσα επιχειρούν στο σημείο για την τελική κατάσβεσή της. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 102 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Δυτική Αττική και Λουτράκι: Εστίες εντός των καμένων περιοχών

Στη Δυτική Αττική και το Λουτράκι υπάρχουν διάσπαρτες εστίες εντός των καμένων περιοχών. Οι πυροσβέστες διατηρούν επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις. Στη Δυτική Αττική επιχειρούν 250 πυροσβέστες, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ στο Λουτράκι επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Συνελήφθη 30χρονος για εμπρησμούς στη Μεσσηνία

Συνελήφθη ένας 30χρονος άνδρας που ομολόγησε ότι διέπραξε τρεις εμπρησμούς στις περιοχές Υάμεια και Χρυσοκελαριά της Μεσσηνίας. Ο δράστης κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο

Οι περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου βρίσκονται σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Σε περίπτωση εντοπισμού πυρκαγιάς, πρέπει να ειδοποιηθεί αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πάρκα Αττικής: Κλειστά λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Τα πάρκα Τρίτση, Άλσος, Φινοπούλου και Πεδίον του Άρεως στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Επίσης, αναβάλλονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο θέατρο Αττικό Άλσος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ