Φωτιές στην Ελλάδα τώρα: Πάλη με 68 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Φωτιές στην Ελλάδα τώρα: Πάλη με 68 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Μόλις τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν εκδηλωθεί 32 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 68 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, οι περισσότερες από τις νέες πυρκαγιές έχουν αντιμετωπιστεί άμεσα στα αρχικά τους στάδια. Συγκεκριμένα, στην Πάρνηθα, οι επιχειρήσεις εστιάζουν κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους, κοντά στο Φρούριο της Φυλής. Επίσης, στον Έβρο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν πυρκαγιές κυρίως στις περιοχές Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρό και Γιαννούλη.

Στο Τσικράκι Φαρσάλων, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταπολεμούν διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς. Στην Κορώνα Κιλκίς, επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα (1) ελικόπτερο, με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Στην Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, έχει εκδοθεί μήνυμα αναχώρησης προς τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να μεταβούν στην Καλαμάτα. Στην επιχείρηση κατά της πυρκαγιάς συμμετέχουν 54 πυροσβέστες με τρεις (3) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, εννιά (9) αεροσκάφη και ένα (1) ελικόπτερο. Επιπλέον, χορηγείται βοήθεια από εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και από υδροφόρες οχήματα και μηχανήματα έργου από τις περιφέρειες.

Η συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Στο Γεράκι Ηλείας, επιχειρούν 45 πυροσβέστες με τρεις (3) ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, δύο (2) αεροσκάφη και ένα (1) ελικόπτερο, με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας παρέχει βοήθεια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με δυνάμεις από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβακία, την Αλβανία και τη Σερβία. Επίσης, στην επιχείρηση συμμετέχουν πολλοί εθελοντές πυροσβέστες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και την Ελληνική Αστυνομία, ενώ οι περιφέρειες έχουν προσφέρει υδροφόρες οχήματα και μηχανήματα έργου.

Οι αρχές εξετάζουν τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές με τη βοήθεια των αρμόδιων γραφείων και μικρών ομάδων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.). Τον επόμενο Ιούνιο, ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει υψηλός σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, ενώ πραγματοποιούνται επιτηρήσεις από αέρος από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ