Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ στο όρος Πάικο

Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ στο όρος Πάικο

Η συνεκπαίδευση περιλάμβανε την εξέταση ενός μεγάλου αριθμού επιχειρησιακών αντικειμένων και διαδικασιών, όπως σχεδίαση και διεξαγωγή αερομεταφερόμενων επιχειρήσεων σε συνεργασία με μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα.

Την Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του χ. Λιβάδια στο όρος Πάικο, επιχειρησιακή εκπαίδευση με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ) «ΠΟΝΤΟΣ», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ» και της 12th Combat Aviation Brigade των ΗΠΑ.

Η συνεκπαίδευση ενσωμάτωσε τον έλεγχο ενός μεγάλου αριθμού επιχειρησιακών αντικειμένων και διαδικασιών, όπως τον σχεδιασμό και τη δρομολόγηση αερομεταφερόμενων επιχειρήσεων σε συνεργασία με μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών με φιλικές και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ και συνέβαλε στην προώθηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μάχιμης ικανότητας και της συνεργασίας των εκπαιδευόμενων τμημάτων των δύο χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ