Ελεύθεροι αφέθηκαν οι κατηγορούμενοι για διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι κατηγορούμενοι για διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις κατηγορούμενοι στη Θεσσαλονίκη, που κρατούνταν για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις σε ΑΤΜ και σπίτια, αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω αναρμοδιότητας του δικαστηρίου. Η υπόθεση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία παραπομπής τους στο αρμόδιο Κακουργιοδικείο (ΜΟΔ).

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κρίνει αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, καθώς τα αδικήματα που τους αποδίδονται υπάγονται στην αρμοδιότητα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ). Με αυτή την απόφαση, τέσσερις από τους κατηγορούμενους αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους καθώς συμπλήρωσαν το όριο της προσωρινής κράτησης.

Εντόπιση και κατάσχεση αντικειμένων

Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, πινακίδα κυκλοφορίας, εργαλεία για διαρρήξεις, πομπός συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., εργαλεία οξυγονοκοπής, πιστόλι, φυσίγγια και γεμιστήρες.

Συνολικά, κατηγορούνται εννέα άτομα για την υπόθεση, με δύο εξ αυτών να παραμένουν προφυλακισμένα καθώς δεν έχουν συμπληρώσει το όριο προσωρινής κράτησης. Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή ομάδας των ΕΚΑΜ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ