Δημοφιλής προσωπικότητες αντιμετωπίζουν το θέμα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Δημοφιλής προσωπικότητες αντιμετωπίζουν το θέμα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αποκάλυψε ότι μια πολύ κοντινή της φίλη έπεσε θύμα κακοποίησης και την κατέστησε υπόθεση των αρμόδιων αρχών για να λάβει βοήθεια.

Παραθέτοντας τη θεματολογία της 25ης Νοεμβρίου, η οποία είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου προέβη σε προσωπική εξομολόγηση, τονίζοντας ότι ακόμα και οι πιο κοντά μας πρόσωπα μπορεί να είναι θύματα κακοποίησης. “Έχω πολύ κοντινή μου φίλη, η οποία ήταν θύμα κακοποίησης. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι μπορεί να συμβεί σε όλες μας, σε γυναίκες που μένουν στην Αθήνα και στην επαρχία, σε νεότερες και μεγαλύτερες γυναίκες.

Η κ. Μιχαηλίδου αναφέρει ότι αν και η φίλη της δεν έχει απευθυνθεί στην αστυνομία, την κατέστησε υπόθεση των αρμόδιων κρατικών δομών, όπου θα μπορούσε να λάβει υποστήριξη. “Ήρθε, το είπε σε μένα κι εγώ την παρέπεμψα σε κρατικές δομές, όπου θα μπορούσε να υποστηριχτεί. Φοβόταν πάρα πολύ και η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πάει στην αστυνομία. Δεν ήξερε ότι υπάρχουν δομές, το υποψιαζόταν. Πίστευε, όμως, ότι οι κρατικές δομές υποστήριξης είναι δομές που έχουν να κάνουν με πάρα πολύ ταλαιπωρημένο κόσμο, που δεν έβαζε τον εαυτό της σε αυτή την κατηγορία” συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ