Απεργία σήμερα 21/9 ΜΜΜ: Συναθροίσεις σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας

Απεργία σήμερα 21/9 ΜΜΜ: Συναθροίσεις σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας

Συνεχίζονται οι απεργιακές συναθροίσεις στο κέντρο της Αθήνας για το εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή. Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προγραμματιστεί από την ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, νοσοκομειακό προσωπικό, ναυτεργάτες και ορισμένοι υπάλληλοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ήδη έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις, ενώ η χώρα έχει πλήρως παραλύσει λόγω της απεργίας του Μετρό, του ΗΣΑΠ και των τρολεϊ. Την ίδια ώρα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε ορισμένους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πως λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα προκαλεί η κυκλοφορία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των οποίων οι κινητοποιήσεις έχουν κριθεί παράνομες. Συγκεκριμένα:

  • Τα λεωφορεία λειτουργούν κανονικά, αν και οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να απεργήσουν.
  • Το Μετρό και οι γραμμές 2 και 3 δεν λειτουργούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Το Τραμ λειτουργεί έως τις 13:30.
  • Ο Ηλεκτρικός (γραμμή 1 του Μετρό) δεν λειτουργεί.
  • Τα τρόλεϊ λειτουργούν μεταξύ 9πμ και 9μμ.
  • Στον Προαστιακό θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 9μμ μέχρι τα μεσάνυχτα.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους

Λόγω της απεργίας, υπάρχει σημαντική κυκλοφοριακή συμφόρηση σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Σύμφωνα με την Τροχαία:

  • Υπάρχει κίνηση στην Αθηνών-Λαμίας (από την καλυφτάκη έως την είσοδο των Αθηνών), στα Μεσογείων (από το Χολαργό προς την Αθήνα), στη Βασ. Σοφίας (ανοδολίπορηση και κάθοδος), στη Λ. Ποσειδώνος (από το Αλίμου προς τον Καραϊσκάκη) και στην Πειραιώς (από την Ιερά Οδό προς την Αθήνα).
  • Επίσης, υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Αττική Οδό (από τη Φυλής προς το αεροδρόμιο) και στους δρόμους Σταδίου και Βασιλίσσης Αμαλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ