Αλλαγή Διοίκησης στο Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου Λόγω Προβλημάτων στο Σύστημα Θέρμανσης

Αλλαγή Διοίκησης στο Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου Λόγω Προβλημάτων στο Σύστημα Θέρμανσης

Στο Μαιευτήριο Έλενα αντιμετωπίστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα στο σύστημα θέρμανσης που δεν επιλύθηκε για περίπου 10 ημέρες, προκαλώντας δυσλειτουργία που επηρέασε τους ασθενείς.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρενέβη απομακρύνοντας τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”, εξαιτίας των προβλημάτων με την καθημερινή λειτουργία του νοσοκομείου. Η έλλειψη θέρμανσης στο κεντρικό κτίριο είχε σοβαρές συνέπειες για τους ασθενείς, με περιπτώσεις που ανάγκασαν στη μεταφορά γυναικών και νεογνών σε άλλα κτίρια του νοσοκομείου.

nosokomeio 1

Πηγές από το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνουν το πρόβλημα, δηλώνοντας ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια από τη διοίκηση για την επίλυσή του.

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιμένει στην αποκατάσταση των προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα των ασθενών, διαβεβαιώνοντας τους για τη δέσμευσή του να μην επιτρέψει δυσλειτουργίες που επηρεάζουν την ποιότητα της φροντίδας. Επιπλέον, το υπουργείο προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να διευκολυνθεί η διοίκηση του νοσοκομείου στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων. Παράδειγμα αποτελεί η άμεση επίλυση ζημιών χωρίς την ανάγκη για χρονοβόρους διαγωνισμούς.

Στο παρελθόν είχαν γίνει αντίστοιχες παρεμβάσεις και σε άλλα νοσοκομεία, όπως στο αντικαρκινικό νοσοκομείο “Μεταξά” και στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα”, όπου η διοίκηση είχε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα που επηρέαζαν τη λειτουργία τους.

Διοίκηση του υπουργείου Υγείας

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η διοίκηση του νοσοκομείου ανακλήθηκε από τα καθήκοντά της.

xrisoxoidis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ