Αλλαγές στα Σχολεία 2024: Νέο Σύστημα Καθυστερήσεων για τους Μαθητές, Κυρώσεις και Περιορισμοί Χρήσης Κινητών

Αλλαγές στα Σχολεία 2024: Νέο Σύστημα Καθυστερήσεων για τους Μαθητές, Κυρώσεις και Περιορισμοί Χρήσης Κινητών

Αλλαγές στα σχολεία: Νέο σύστημα καθυστερήσεων για τους μαθητές, κυρώσεις και περιορισμοί χρήσης κινητών. Το υπουργείο Παιδείας παρουσιάζει το επίκαιρο πλαίσιο ανανεωμένων μέτρων που αφορούν το παρουσιολόγιο και τις απουσίες για τη νέα σχολική χρονιά.

Με το νέο “μαθητικό point system”, ένα ζήτημα που αντιμετωπίζεται είναι οι απουσίες των μαθητών από τα μαθήματα. Ένας από τους κύριους περιορισμούς είναι οι κυρώσεις που επιβάλλονται για το bullying, με τρεις σημαντικές αλλαγές που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο.

Νέο Σύστημα Καθυστερήσεων

Σύμφωνα με τις αλλαγές, η καταγραφή των απουσιών θα γίνεται πλέον ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας e-Parents, προσφέροντας άμεση ενημέρωση στους γονείς. Επιπλέον, έρχεται η επαναφορά της διάκρισης μεταξύ αδικαιολόγητων και δικαιολογημένων απουσιών, με μέγιστο όριο απουσιών τις 114 στην συνολική διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς.

Μέτρα για το Bullying

Για την αντιμετώπιση του Bullying, προβλέπονται περιορισμοί και κυρώσεις, όπως η επαναφορά της πενθήμερης αποβολής, ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες, και η οικονομική ευθύνη των γονέων σε περιπτώσεις ζημιών στο σχολείο.

Επιπλέον, θα ψηφιοποιηθούν το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογίες των μαθητών, ενώ η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο παραμένει απαγορευτική με αυστηρές κυρώσεις για την κατάχρησή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ