Αίτηση για Μετάταξη στο Δημόσιο 2024: Ξεκίνησε ο Πρώτος Κύκλος Κινητικότητας

Αίτηση για Μετάταξη στο Δημόσιο 2024: Ξεκίνησε ο Πρώτος Κύκλος Κινητικότητας

Αίτηση για Μετάταξη στο Δημόσιο 2024: Ποιοι, Πότε και Πού μπορούν να υποβάλουν αίτηση για μετάταξη ή απόσπαση.

Από σήμερα άνοιξε ο Πρώτος Κύκλος Κινητικότητας για το 2024, μέσω του οποίου το Δημόσιο καλύπτει τις ανάγκες στελέχωσης των υπηρεσιών του. Κάθε υπάλληλος με δικαίωμα συμμετοχής μπορεί να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή για απόσπαση προκειμένου να καλυφθούν προσωρινές ανάγκες.

Ο Πρώτος Κύκλος Κινητικότητας εντάσσεται στον ετήσιο κύκλο στελέχωσης που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών, εξασφαλίζοντας ομαλή κάλυψη των δημόσιων αναγκών σε προσωπικό και την αποτελεσματική χρήση αυτού.

DHMOSIO2

Αριθμός Θέσεων για Μετάταξη και Απόσπαση

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης, το σύνολο θέσεων για μετάταξη και απόσπαση που καθορίστηκαν με αιτήματα 821 φορέων ανέρχεται σε 19.157 θέσεις. Δήμοι και Περιφέρειες ζήτησαν τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού, με 236 Δήμους και 13 Περιφέρειες να ζητούν συνολικά 7.072 θέσεις. Επιπλέον, φορείς ΝΠΔΔ ζήτησαν 4.727 θέσεις, Υπουργεία 3.349 και φορείς Δημόσιου 1.740.

Ποιοι, Πότε και Πού μπορούν να υποβάλουν αίτηση

Οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από 5 έως 15 Απριλίου, δηλώνοντας προτίμηση σε μία από τις 16.234 κενές θέσεις για μετάταξη και μία από τις 2.923 για απόσπαση. Μπορούν να υποβάλουν αίτηση προτίμησης για 10 θέσεις από τρεις φορείς, το πολύ. Η είσοδος στην εφαρμογή του Μητρώου είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://hr.apografi.gov.gr

DHMOSIO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ