Αιγύπτιος Χανιά – Χαμάς: “Κάλεσα σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα”

Αιγύπτιος Χανιά – Χαμάς: “Κάλεσα σε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα”

Ο 39χρονος Αιγύπτιος ιμάμης που προέτρεπε σε πράξεις βίας κατά του Ισραήλ δήλωσε πως η έκκλησή του αφορούσε αποκλειστικά σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, αρνούμενος τις κατηγορίες. Στην ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει ότι σε αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, προέτρεπε σε πράξεις βίας, με την υπόθεση να διερευνάται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.

Ο 39χρονος Ιμάμης

Ο 39χρονος μετανάστης από την Αίγυπτο, που ζει εδώ και πολλά χρόνια στα Χανιά, αποκαλείται Ελσαγέντ Μοντασέρ. Σε αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, υποκινούσε τη βία και αποθέωνε τις επιθέσεις της Χαμάς, καλώντας σε Τζιχάντ, δηλαδή σε ιερό αγώνα.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, με τον 39χρονο να ασχολείται και με αγροτικές εργασίες και να είναι επίσης ιμάμης, κάτι που προκύπτει από αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε τις διδασκαλίες του αφού αντιλήφθηκε ότι ήταν επί του στόχου των αρχών, ενώ προηγήθηκαν αναρτήσεις όπου προέτρεπε τους μουσουλμάνους να εκδικηθούν την επίθεση της Χαμάς προς τη Γάζα. Επιπλέον, αποθέωνε την Μουσουλμανική Αδελφότητα, τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

imamis chania 2

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, με τον 39χρονο να κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ