17χρονη Κρήτη – αλλεργικό σοκ: Θρίλερ με τη μαθήτρια που υπέστη ανακοπή

17χρονη Κρήτη – αλλεργικό σοκ: Θρίλερ με τη μαθήτρια που υπέστη ανακοπή

Θρίλερ με τη μαθήτρια 17 ετών της Κρήτης που υπέστη ανακοπή από αλλεργικό σοκ

17χρονη Κρήτη – αλλεργικό σοκ: Ξανά διακόπηκαν τα φάρμακα της κατάστασης

Η οικογένεια μιας 17χρονης μαθήτριας βιώνει απίστευτη αγωνία μετά το αλλεργικό σοκ που υπέστη πριν περίπου 18 ημέρες, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Αμμουδάρα του Δήμου Μαλεβιζίου. Η ανήλικη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν ζωντανή.

Πριν από δύο ημέρες, οι γιατροί είχαν διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που την κρατά σε κατάσταση καταστολής, λόγω ενδοκράνιας πίεσης. Ωστόσο, η πίεση επανήλθε, με αποτέλεσμα να επαναρχίσει η φαρμακευτική αγωγή και η κοπέλα να μπει ξανά σε κατάσταση καταστολής. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Ανέστη Κιούλπαλης, η κατάσταση της ανήλικης διατηρείται σταθερή εδώ και λίγο, με την ενδοκράνια πίεση να υποχωρεί και το οίδημα στον εγκέφαλό της να μειώνεται.

Οι γιατροί ελπίζουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της μαθήτριας προκειμένου να ελέγξουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι γονείς της παραμένουν σε αναμονή στο διάδρομο της ΜΕΘ, περιμένοντας μια θετική εξέλιξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ