Υπερβολική ενυδάτωση: Περιπτώσεις που κακό κάνει στο δέρμα

Υπερβολική ενυδάτωση: Περιπτώσεις που κακό κάνει στο δέρμα

Αν και η ενυδάτωση είναι συνήθως καλή για το δέρμα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η υπερβολική ενυδάτωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Οι τάσεις περιποίησης του δέρματος που βλέπουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το “skin slugging” και το “layering”, δεν είναι κατάλληλες για όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα για λιπαρό, ευαίσθητο ή με τάση ακμής δέρμα. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική ενυδάτωση μπορεί να είναι πρόβλημα.

Επιπτώσεις της υπερβολικής ενυδάτωσης

Σύμφωνα με την δερματολόγο Dr. Manu Walia, η υπερβολική ενυδάτωση μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα του δέρματος να ενυδατώνεται φυσικά. Το δέρμα έχει δικό του μηχανισμό για να συγκρατεί την υγρασία, αλλά η υπερβολική χρήση ενυδατικής κρέμας μπορεί να δημιουργήσει εξάρτηση από την εξωτερική ενυδάτωση και να μειώσει τη φυσική ικανότητα του δέρματος να ενυδατώνεται μόνο του. Επίσης, ορισμένες αποφρακτικές ενυδατικές κρέμες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τον φραγμό του δέρματος. Η παρατεταμένη χρήση αυτών των προϊόντων μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του φραγμού και να οδηγήσει σε μειωμένη ενυδάτωση με την πάροδο του χρόνου.

Ποια είναι η σωστή ποσότητα ενυδατικής κρέμας;

Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη ποσότητα που να ταιριάζει σε όλους. Η σωστή ποσότητα εξαρτάται από τον τύπο και την υφή του δέρματος, καθώς και από τις ατομικές ανάγκες. Ωστόσο, μια καλή κατευθυντήρια γραμμή είναι μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού. Επίσης, πρέπει να δίνετε προσοχή στο πώς αισθάνεται το δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν αισθάνεστε το δέρμα ξηρό ή σφιχτό, μπορεί να χρειάζεστε περισσότερη ενυδάτωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ