Ποιο είναι το πιο ασφαλές και υγιεινό νερό για μωρά, παιδιά και έγκυες;

Ποιο είναι το πιο ασφαλές και υγιεινό νερό για μωρά, παιδιά και έγκυες;

Μήπως έχετε ακούσει ποτέ τη λέξη “νιτρικά”; Οι πιθανότητες είναι όχι. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια προσέχουμε όλο και περισσότερο την ποιότητα των τροφών και των προϊόντων που καταναλώνουμε, υπάρχει ένας κίνδυνος που παραβλέπουμε: τα νιτρικά. Αυτά τα ανεπιθύμητα στοιχεία του νερού είναι επιβλαβή για την υγεία μας και ιδιαίτερα για τα μωρά, τα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες.

Τα νιτρικά είναι οξειδωτικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη γεωργία για την παραγωγή λιπασμάτων. Αν και είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας των φυτών, είναι επιβλαβή για την υγεία των ανθρώπων. Η υπερβολική χρήση νιτρικών στη γεωργία οδηγεί στον ρύπανση των υπογείων υδάτων με νιτρικά, τα οποία μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

Τα νιτρικά υπάρχουν επίσης σε τρόφιμα όπως τα αλλαντικά και οι πράσινες σαλάτες, αλλά αποβάλλονται πιο εύκολα από το πεπτικό σύστημα. Ωστόσο, η παρουσία νιτρικών στο πόσιμο νερό είναι πιο επικίνδυνη καθώς διοχετεύονται μέσα από το νερό σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, τα υψηλά επίπεδα νιτρικών στο πόσιμο νερό μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον μεταβολισμό και στο κυκλοφορικό σύστημα, καθώς και να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα μωρά και τις έγκυες, προκαλώντας αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Για αυτόν τον λόγο, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν θέσει όρια για τα νιτρικά στο πόσιμο νερό, ειδικά για τα μωρά και τις έγκυες. Το AQUA Carpatica είναι ένα νερό που προέρχεται από τα δάση των Καρπαθίων και είναι ιδανικό για βρέφη, παιδιά και έγκυες, καθώς δεν περιέχει νιτρικά.

Αν και πολλοί καταναλωτές ψάχνουν για μηχανικά φίλτρα ή επεξεργασμένα νερά για την απομάκρυνση των νιτρικών, αυτές οι λύσεις δεν είναι ιδανικές. Το AQUA Carpatica είναι η φυσική λύση για την προστασία των αγαπημένων μας ανθρώπων από τα νιτρικά και τις επιβλαβείς επιπτώσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ