Μια νεαρή γυναίκα κερδίζει 97.000 δολάρια τον μήνα με μια “απλή επιχειρηματική ιδέα” – Κανείς δεν πίστευε στις δυνατότητές της

Μια νεαρή γυναίκα κερδίζει 97.000 δολάρια τον μήνα με μια “απλή επιχειρηματική ιδέα” – Κανείς δεν πίστευε στις δυνατότητές της

Μια γυναίκα, που πίστευε ότι δεν είχε “προοπτικές για εύρεση εργασίας”, τώρα κερδίζει εκατομμύρια τον χρόνο με μια απλή ιδέα. Η Serene Lim, κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο πανεπιστήμιο, σκέφτηκε ότι μπορεί να ακολουθήσει μια λαμπρή καριέρα στην επιστήμη της διατροφής, αλλά αντιμετώπισε δυσκολίες από τους καθηγητές της και τους γνωστούς της.

Λίγους μήνες πριν αποφοιτήσει, οι καθηγητές της είπαν ότι θα ήταν αναγκαίο να μετακομίσει στο εξωτερικό για να πετύχει στον τομέα της διατροφής, καθώς δεν υπήρχαν “ευκαιρίες εργασίας” στην Αυστραλία. Απογοητευμένη, η 28χρονη πήρε το πτυχίο της, αλλά αποφάσισε να εξερευνήσει τον επιχειρηματικό τομέα.

Η Serene ξεκίνησε με μερικές μικρές περιπέτειες, αλλά ποτέ δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει την επιχείρησή της την κύρια πηγή εισοδήματός της. Με τον καιρό, αγάπησε τον κλάδο και επιθυμούσε επιτυχία. Ωστόσο, η οικογένειά της θεώρησε την επιλογή της “κινδυνώδη” και ήταν επιφυλακτική για τις αποφάσεις της.

Παρόλα αυτά, δεν τα παράτησε και ανακάλυψε ένα εκπληκτικό προϊόν ψεύτικων νυχιών στο εξωτερικό και ήξερε ότι έπρεπε να το φέρει στην αυστραλιανή αγορά. Έπειτα από τη δοκιμή μερικών δειγμάτων και την επένδυση 3.200 δολαρίων, η Serene ξεκίνησε την επιχείρησή της “Gellae” τον Νοέμβριο του 2022. Οι προσπάθειές της καρποφόρησαν, καθώς μόλις εννέα μήνες μετά, κερδίζει 1,15 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο – δηλαδή 3.200 δολάρια κάθε μέρα, όπως αναφέρεται από τη New York Post.

“Όταν τελείωσα το Λύκειο, αγαπούσα το φαγητό και ήμουν καλοφαγάς”, είπε η Serene στο news.com.au. “Σπούδασα επιστήμη διατροφής στο Πανεπιστήμιο Monash και νόμιζα ότι αυτή θα ήταν η καριέρα μου. Αλλά λίγους μήνες πριν την αποφοίτησή μου, μου είπαν ότι δεν υπήρχαν ευκαιρίες εργασίας στην Αυστραλία και ότι θα έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό αν ήθελα να προοδεύσω. Αποφάσισα να ασχοληθώ με το επιχειρείν, αλλά η οικογένειά μου δεν το θεώρησε θετικό. Το θεώρησαν επικίνδυνο και κάτι που μπορεί να οδηγήσει στο χρέος”, ανέφερε η επιτυχημένη επιχειρηματίας.

Η απλή της ιδέα γρήγορα έγινε πραγματικότητα, με τη Serene να προμηθεύεται δείγματα και να δοκιμάζει προϊόντα, πριν τελικά κυκλοφορήσει το Gellae τον Νοέμβριο του 2022. “Χρειαζόμουν να βρω ένα όνομα για την επιχείρησή μου, να εγγραφώ την εταιρεία μου και να ξεκινήσω λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε”, εξήγησε.

“Καταγράψαμε το ταξίδι μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ήθελα να φτάσω σε πελάτες. Επενδύσαμε περίπου 5.000 δολάρια για να ξεκινήσουμε και χρειάστηκαν περίπου 2-3 μήνες προετοιμασίας πριν ανοίξουμε”. Η εταιρεία της Serene είχε πενταψήφιο εισόδημα λίγους μήνες μετά την έναρξή της, χάρη στη σκληρή δουλειά της για την προώθηση του επωνύμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πλέον, κερδίζει κατά μέσο όρο έξιψήφια ποσά μηνιαίως – περίπου 97.000 δολάρια – και η εταιρεία υπάρχει μόλις 9 μήνες.

Η καλύτερη συμβουλή της για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση είναι απλή: απλά ξεκινήστε. “Σίγουρα είδαμε αύξηση των πωλήσεων και των πελατών όταν τα βίντεο μας έγιναν viral στο TikTok, το Facebook και το YouTube”, δήλωσε. “Αγαπώ αυτό που κάνω, το βρίσκω συναρπαστικό. Ήταν ικανοποιητικό να βλέπω πώς το προϊόν μας επηρεάζει τον κόσμο και πώς βοηθά τους ανθρώπους να φροντίζουν και να προστατεύουν τα νύχια τους. Η καλύτερη συμβουλή μου για όσους αναζητούν κάτι ανάλογο είναι να το κάνουν. Αρχίστε τα πρώτα βήματα”.

“Θα μάθετε καθώς προχωράτε. Είμαι καλό παράδειγμα, δεν έχω σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων ή οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό, οπότε έμαθα καθώς προχωρούσα. Επίσης, μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια από επιτυχημένους επιχειρηματίες, θα είστε εκπληκτικά έκπληκτοι από τη θέλησή τους να σας συμβουλεύσουν και να σας βοηθήσουν. Έχουν πείρα στον τομέα τους και μπορούν να είναι πολύτιμοι”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ