Δημήτριος Λινός: Πέθανε ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Δημήτριος Λινός: Πέθανε ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 στο Κοιμητήριο Κηφισιάς – Η Ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Δημητρίου Λινού, πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος απεβίωσε χθες 21-3-2024. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει θερμά συλλυπητήρια σ’ όλη την οικογένειά του και ιδιαίτερα στον υιό του, πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, εφέτη, Χριστόφορο Λινό. Όπως επισημαίνει η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της «ο αείμνηστος Δημήτριος Λινός με τις γνώσεις του και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό αγώνα της απονομής του Δικαίου».

Ο Δημήτριος Λινός γεννήθηκε το 1939 στη Χίο, όπου και πραγματοποίησε τις σπουδές του. Το έτος 1957 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και από τον Ιανουάριο 1967 άρχισε την καριέρα του στο δικαστικό σώμα. Τον Ιούλιο 2003 έγινε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τον Ιούλιο 2006 αποσύρθηκε, μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας.

Έξυπνος και ευγενής, ο Δημήτριος Λινός πρόσφερε σημαντική συνεισφορά στη δικαιοσύνη. Εκτός από το δικαστικό έργο του, συμμετείχε σε επιστημονικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Έλαβε διακρίσεις από διάφορους φορείς, όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ήταν πατέρας τριών παιδιών και σύζυγος.

Η κηδεία του Δημήτριου Λινού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 27-3-2024, στο Κοιμητήριο Κηφισιάς (Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος) στις 11 π.μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ