Νταμπράουσκας: «Υπάρχει αγωνία, υπάρχουν αμφιβολίες»

Νταμπράουσκας: «Υπάρχει αγωνία, υπάρχουν αμφιβολίες»

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας σχολίασε τις πολλές απώλειες φάσεων που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο προπονητής της Κρητικής ομάδας αναγνώρισε πως υπάρχει αγωνία μεταξύ των παικτών του σχετικά με αυτήν την κατάσταση του παιχνιδιού.

Οι δηλώσεις του Νταμπράουσκας περιλαμβάνουν τα εξής:

«Είναι η ισορροπία των δύο. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια μπήκε η αμφιβολία. Προσπαθήσαμε να απομακρυνθούμε από τις διάφορες απόψεις, τα social media και να επικεντρωθούμε στο χορτάρι. Στα μεγάλα παιχνίδια που κερδίσαμε το πετύχαμε με συγκεκριμένο στιλ ήμασταν σταθεροί, είχαμε καλή ισορροπία. Στα τελευταία παιχνίδια, όπου μας επηρέασαν τα αποτελέσματα, χάσαμε λίγο αυτήν την ισορροπία, προσπαθήσαμε να ρίξουμε το βάρος στην επίθεση. Αλλά δεν είναι θέμα ποιότητας στην επίθεση. Βάλαμε στο μυαλό μας ότι ‘πρέπει να σκοράρουμε’ και καμιά φορά, όταν το θέλεις τόσο πολύ, αυτές οι στιγμές φεύγουν. Πείτε μου άλλο παιχνίδι, που ακυρώθηκαν τρία γκολ; Χάνεις κάποια σουτ, κάποιες ευκαιρίες. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί. Στα παιχνίδια που παίξαμε κόντρα σε Αρη, ΠΑΟΚ, ΑΕK, ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί. Είχαμε την ευκαιρία, τελειώσαμε την ευκαιρία. Είχαμε κι άλλη ευκαιρία, τελειώσαμε και την άλλη ευκαιρία.»

Σχετικά με τη νευρικότητα, ο προπονητής σχολίασε:

«Υπάρχει νευρικότητα, υπάρχουν αμφιβολίες. Οτι δεν είναι γραφτό να συμβεί, οτιδήποτε. Φυσικά και είναι. Γιατί πώς μπορείς να εξηγήσεις ότι πάμε στην προπόνηση, σκοράρουμε. Εκτελούμε πέναλτι, σκοράρουμε. Εκτελούμε φάουλ, σκοράρουμε. Και πάμε στο παιχνίδι και οι ευκαιρίες χάνονται. Είναι καλοί παίκτες. Αλλά όταν πας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, μέχρι και οι καλοί παίκτες ‘παγώνουν’ κάποιες φορές. Για αυτό, πρέπει να βρούμε τρόπο για να τους απελευθερώσουμε».

Ο Νταμπράουσκας πιστεύει πως οι παίκτες πρέπει να απελευθερωθούν από την πίεση και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Παράλληλα, υποστήριξε πως η ομάδα πρέπει να παλέψει αποφασιστικά στο επόμενο παιχνίδι προκειμένου να ξεπεράσει τη δύσκολη φάση που βιώνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ