Κάρλος Ρόα: «Απέρριψα την πρόταση της Γιουνάιτεντ για να αφοσιωθώ στον Θεό – Οι Έλληνες μοιάζουν με τους Αργεντινούς»

Κάρλος Ρόα: «Απέρριψα την πρόταση της Γιουνάιτεντ για να αφοσιωθώ στον Θεό – Οι Έλληνες μοιάζουν με τους Αργεντινούς»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο προπονητής τερματοφυλάκων και μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ, Κάρλος Ρόα, αναφέρθηκε στην περίοδο που αρνήθηκε την πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο για να αφοσιωθεί στον Θεό. Επίσης, μίλησε για το δύσκολο διάστημα μετά τη διάγνωση πως είχε καρκίνο στους όρχεις. Επιπλέον, τόνισε τις ομοιότητες των Ελλήνων με τους Αργεντινούς, υπογραμμίζοντας πως “μοιάζουν πολύ σε πάθος. Είναι πολύ παθιασμένοι και πολύ φανατικοί”.

Αρχικά, για την πρόταση της Γιουνάιτεντ, αποκάλυψε: “Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 στην Αργεντινή ήμουν εθνικός ήρωας. Είπα όχι και επέλεξα να σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο για να αφοσιωθώ στον Θεό. Ήταν ένα στοχαστικό βήμα και απόφαση με βάση την αυταπάρνηση και υπηρεσία στους άλλους, βάζοντας τον Θεό πάνω από το ποδόσφαιρο. Ήθελα να ζήσω διαφορετικές εμπειρίες και να υπηρετήσω άλλους”.

Σχετικά με την περιπέτεια με την υγεία του, ανέφερε: “Έφτασα να έχω αρνητικές σκέψεις. Ήταν πολύ δύσκολο τότε με τη διάγνωση καρκίνου στους όρχεις. Ήταν μια πολύ οδυνηρή στιγμή για εμένα και την οικογένειά μου. Ευτυχώς, το ξεπέρασα και ο γιατρός μου μου είπε ότι ήμουν τυχερός”.

Τέλος, μιλώντας για την εμπειρία του στην Ελλάδα, σχολίασε: “Οι Έλληνες μοιάζουν πάρα πολύ με τους Αργεντινούς σε πάθος. Είναι πολύ παθιασμένοι και φανατικοί. Το περιβάλλον γύρω από τους αγώνες με εξέπληξε με τις φωτοβολίδες και τις σημαίες. Όλα όσα αφορούν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι είναι πολύ έντονα”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ