Η Σούπερ Λίγκα επικεντρώνεται στην Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στην 12η αγωνιστική

Η Σούπερ Λίγκα αφιερώνει την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Stoiximan Super League για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Με το σύνθημα «Δεν είσαι μόνη! Σπάσε τη σιωπή!», οι ομάδες στέλνουν ένα θετικό μήνυμα για την ισότητα και την εξάλειψη αρνητικών αντιλήψεων και στερεοτύπων.

Η Σούπερ Λίγκα επεξηγεί:

Η Super League επικεντρώνεται στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας, με αφορμή τη διεθνή ημέρα (25/11) για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και τα αυξανόμενα κρούσματα περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στην ελληνική κοινωνία.

Η Super League και οι ομάδες της στέλνουν ένα μήνυμα ισότητας και για την εξάλειψη αρνητικών αντιλήψεων και στερεοτύπων με το σύνθημα “Δεν είσαι μόνη! Σπάσε τη σιωπή!”.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League, Κάτια Κοξένογλου, αναφέρει ότι η Super League στηρίζει κάθε ενέργεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ανεξάρτητα από συλλογική προτίμηση ή φύλο. Επίσης, επισημαίνει τη σημασία της 25ης Νοεμβρίου ως διεθνούς ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και την ανάγκη να καταδικάζονται οι εγκληματικές συμπεριφορές κατά των γυναικών από όλους, χωρίς δικαιολογίες.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών θεσπίστηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1999 προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα αυτό. Σύμφωνα με έρευνα της Ε.Ε., ένα στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία από την ηλικία των 15 ετών.

Στην Ελλάδα, το 68% των γυναικών που υπέστησαν κακοποίηση είναι έγγαμες και το 16% αλλοδαπές. Επίσης, το 70% των θυμάτων έχει δευτεροβάθμιας ή ανώτερης εκπαίδευσης, ενώ πάνω από το 50% των δραστών είναι δευτεροβάθμιας ή ανώτερης εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ