Ειρήνη Καρυπίδη: «Τα οικονομικά του Άρη είναι καλύτερα από ποτέ – Αυτό είναι το όραμά μας»

Ειρήνη Καρυπίδη: «Τα οικονομικά του Άρη είναι καλύτερα από ποτέ – Αυτό είναι το όραμά μας»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Ειρήνη Καρυπίδη στην ιταλική ιστοσελίδα sportpress24 και στον Μάνο Σταραμόπουλο, αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που αφορούν τον Άρη. Η κυρία Καρυπίδη, η οποία ανέλαβε το πόστο της προέδρου και της διευθύνουσας συμβούλου στην ΠΑΕ Άρης από τον Φεβρουάριο του 2022, υπογράμμισε ότι η νέα διοίκηση έχει πληρώσει χρέη ύψους 6,6 εκατομμυρίων ευρώ από προηγούμενες διοικήσεις, αναφέρθηκε στην πώληση του παίκτη Πάλμα, ο οποίος αγοράστηκε μόνο με 200.000 ευρώ, και τόνισε ότι υπάρχει σχέδιο για την ενίσχυση της ακαδημίας.

Παρακάτω παρουσιάζονται αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Για τα οικονομικά του Άρη:

«Ο Άρης αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ζωντανής ιστορίας της Θεσσαλονίκης και επομένως απαιτεί σεβασμό. Η διοίκησή μας προσπαθεί να είναι αυτό που αξίζει στην ομάδα μας: έξυπνη και στοχευμένη για να πετύχει τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αφού αναλάβαμε τη διοίκηση, ανακύπτηκαν χρέη ύψους 6,8 εκατομμυρίων ευρώ προς προηγούμενες διοικήσεις και, παρόλο που δεν ήταν υποχρέωσή μας, αποφασίσαμε να τα εξοφλήσουμε. Επίσης, διαχειριστήκαμε και ανταποκριθήκαμε αποτελεσματικά στις οικονομικές υποχρεώσεις του συλλόγου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, οπότε τα οικονομικά μας είναι κατά πολύ καλύτερα από ποτέ».

Για την πώληση του Πάλμα:

«Στον σύγχρονο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό κόσμο, η πώληση ποδοσφαιρικών παικτών είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους συλλόγους και απαιτεί πολύ προγραμματισμό και υπομονή για την επίτευξη αποτελεσματικών συναλλαγών. Αυτό σημαίνει να επιλέγεις την κατάλληλη στιγμή για να πουλήσεις έναν παίκτη και να έχεις τον κατάλληλο χρόνο για να αποκτήσεις έναν άλλον, καθώς και να διαπραγματεύεσαι δύσκολα για να επιτύχεις αυτό με καλούς οικονομικούς όρους. Η σωστή στιγμή καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, όχι μόνο έναν. Συνεπώς, μπορώ να πω ότι τόσο στην περίπτωση του Μαντσίνι όσο και στην περίπτωση του Πάλμα, τον οποίο αγοράσαμε από τη Σέλτικ με 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εμείς τον πήραμε από τη Βίντα με μόλις 200 χιλιάδες ευρώ, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις όπως ο Ματέο Γκαρσία, ο Μαζικού κ.λπ., ο Άρης επωφελήθηκε, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στον διεθνή ποδοσφαιρικό χώρο».

Για τις ακαδημίες:

«Ο Άρης διαθέτει ακαδημίες και σύντομα θα ανακοινώσουμε το νέο μας σχέδιο για την ουσιαστική ενίσχυσή τους. Ο προγραμματισμός των πραγματικών διαρθρωτικών αλλαγών έχει ολοκληρωθεί και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα στο εγγύς μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ