Αδερφός του Μιχάλη Κατσούρη: «Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε τον λόγο – Σπάνε, χτυπάνε, σκοτώνουν και για κάποιον μαγικό λόγο απαλλάσσονται»

Αδερφός του Μιχάλη Κατσούρη: «Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε τον λόγο – Σπάνε, χτυπάνε, σκοτώνουν και για κάποιον μαγικό λόγο απαλλάσσονται»

Λόγια που σπάνε τις καρδιές και ταράζουν τον νου, προέρχονται από το στόμα του Γιώργου Ζερβογιώργη, του αδερφού του Μιχάλη Κατσούρη.

Μιλώντας για τη δολοφονία του αδερφού του τον περασμένο Αύγουστο – από οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Έλληνες συνεργούς τους – ο Γιώργος Ζερβογιώργης αναρωτιέται για το “γιατί” που αναζητά η οικογένειά του, και εκφράζει την ανησυχία του για την οπαδική βία.

“Βλέποντας την οπαδική βία, διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει τιμωρία. Σπάνε, χτυπάνε, σκοτώνουν και αναζητούν λόγους γι’ αυτά. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Περιμένουμε ακόμα το ‘γιατί’. Γιατί δεν τους σταμάτησαν όταν έρχονταν τόσα χιλιόμετρα… Το γνώριζαν όλοι. Ένα ακόμα ‘γιατί’; Γιατί τους αφήσανε ελεύθερους; Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα δικαστούν ποτέ στην πραγματικότητα. Δεν νομίζω ότι θα παρευρεθούν στο δικαστήριο, εκτός από τους δικηγόρους τους”, δήλωσε αρχικά στην ΕΡΤ.

Αντιδρώντας στα βίντεο που δείχνουν την κάθοδο των Κροατών, αναφέρει: “Δεν το πίστευα. Είδα ένα στρατό με αυτοκίνητα και κουκουλοφόρους στη Φιλαδέλφεια, στο μετρό. Ήταν απίστευτο. Είδα έναν στρατό. Και πήγανε εκεί που πήγανε και έκαναν αυτό που έκαναν.”

Να σημειωθεί ότι οι 105 χούλιγκαν (102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής) που είχαν προφυλαχθεί για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς οι δικαστικές αρχές αποδέχθηκαν τις αιτήσεις αποφυλάκισής τους, επιβάλλοντάς τους περιοριστικούς όρους όπως απαγόρευση εισόδου στη χώρα για την παρακολούθηση αγώνων και καταβολή εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ