Πώς να αποκτήσετε θηριώδες σώμα σε λιγότερο χρόνο

Πώς να αποκτήσετε θηριώδες σώμα σε λιγότερο χρόνο

Μια τεχνική από τον κόσμο της άρσης βαρών και του bodybuilding μπορεί να σας οδηγήσει στον στόχο σας με τα drop sets. Αυτή η τεχνική θεωρείται ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για ένα θηριώδες σώμα.

Κατά τη διάρκεια των drop sets, ο αθλητής εκτελεί σετ με υψηλό ποσοστό του μέγιστου βάρους του, στοχεύοντας στις μέγιστες επαναλήψεις μέχρι την εξάντληση. Στη συνέχεια, μειώνει το βάρος κατά μικρό ποσοστό για τα επόμενα σετ, προσαρμόζοντας τις επαναλήψεις προς την εξάντληση, και συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο για περισσότερα σετ.

Ο χρόνος ανάπαυσης περιορίζεται στα δευτερόλεπτα που απαιτούνται για την αλλαγή βαρών χωρίς καθόλου διάλειμμα, όπως ανάποδη πυραμίδα.

Οι drop sets συνιστούνται ειδικά για αθλητές που αντιμετωπίζουν στασιμότητα στην πρόοδό τους ή έχουν περιορισμένο χρόνο για προπόνηση.

Η τεχνική αυτή επιτρέπει τον γρήγορο “burn out”, πάντα υπό τις σωστές συνθήκες.

Πώς να επιτύχετε μυϊκή υπερτροφία με drop sets

Το “time under tension” είναι ένας παράγοντας που προκαλεί μυϊκή υπερτροφία. Συγκεντρώνοντας τον χρόνο που μια μυϊκή ομάδα είναι υπό ένταση, ενισχύετε την απόδοσή της και επιτυγχάνετε τη μεγιστοποίηση του ερεθίσματος, με αποτέλεσμα την μερική καταστροφή του μυϊκού ιστού.

Για να επιτύχετε αυτό, ξεκινήστε με υψηλή αντίσταση και μειώνετε το βάρος σταδιακά καθώς εκτελείτε τις επαναλήψεις. Ο αριθμός των επαναλήψεων ανά set πρέπει να είναι μικρός, κρατώντας το μυς υπό συνεχή ένταση για μέγιστα αποτελέσματα.

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται κυρίως σε ασκήσεις που απομονώνουν μυϊκές ομάδες, επιτρέποντας τη μέγιστη ενασχόληση με το συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ