Οι άσκησες που προήλθαν από τις φυλακές

Πολλές από τις άσκησεις που κάνουμε στο γυμναστήριο έχουν εμπνευστεί από ανθρώπους που ήταν υπό καθεστώς κράτησης. Ένα παράδειγμα είναι το pilates. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο παράδειγμα. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες άσκησες κάνουμε, οι οποίες είχαν αρχικά σκεφτεί κρατούμενοι.

Ακόμα και αν υπάρχει χώρος γυμναστηρίου στη φυλακή, οι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτόν 24 ώρες το 24ωρο. Γι ‘αυτό, πρέπει να βρουν τρόπους να απασχολήσουν το μυαλό και το σώμα τους. Έτσι, οι άσκηση γίνεται μια εύκολη επιλογή.

Ακόμα και αν δεν έχουν χώρο ή εξοπλισμό, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το βάρος του σώματός τους και να σκεφτούν ασκήσεις που θα έχουν αποτελέσματα. Ένα παράδειγμα είναι οι Prisoner Squats, οι οποίες βοηθούν στη σταθεροποίηση των μυών του πυρήνα, της πλάτης και των ώμων, ενεργοποιούν όλες τις αρθρώσεις και ενισχύουν τους μύες των ποδιών.

Άλλη μία άσκηση είναι τα prisoner lunges, την οποία πρώτοι σκέφτηκαν και εκτέλεσαν κρατούμενοι μιας φυλακής στο Μεξικό. Επίσης, το pilates προήλθε από τον Joseph Pilates, ο οποίος εμπνεύστηκε από τις αδύναμες γάτες του νησιού της Αγγλίας για να επινοήσει μια σειρά ασκήσεων που βελτιώνουν τη δύναμη και την ευελιξία του σώματος.

Επιπλέον, οι διάδρομοι που συναντάμε στα γυμναστήρια είχαν αρχικά δημιουργηθεί ως μηχανές σωφρονισμού για τις φυλακές στην Αγγλία. Οι κρατούμενοι έπρεπε να πιέζουν με τα πόδια τους σε καβαλέτα που βρίσκονταν πάνω σε έναν τροχό, καλπάζοντας τον για να αλέσουν καλαμπόκι.

Όλες αυτές οι άσκησεις προέκυψαν από τη φαντασία και την αναγκαιότητα κρατουμένων που θέλησαν να αλλάξουν τη ζωή τους και να κάνουν κάτι εποικοδομητικό για τον εαυτό τους. Είναι ακόμα ένα παράδειγμα για το γεγονός ότι η έμπνευση μπορεί να προέλθει από την ανυποχώρητη ανθρώπινη φαντασία, ακόμα και στις δυσκολότερες περιστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ