Αίτηση Αντίδρασης προς τον Γιάννη Βρούτση από τον Οργανισμό “Πρώτα το Μπάσκετ” του Φασούλα

Αίτηση Αντίδρασης προς τον Γιάννη Βρούτση από τον Οργανισμό “Πρώτα το Μπάσκετ” του Φασούλα

Τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, απευθύνει την παράκλησή του ο οργανισμός “Πρώτα το Μπάσκετ” με θέμα τις εκλογές για την ομοσπονδία. Η πρωτοβουλία προέρχεται από τον Παναγιώτη Φασούλα, ηγέτη του οργανισμού.

Σύμφωνα με τη δήλωση του οργανισμού, αυτός καταγγέλλει τη μη τήρηση της ισονομίας από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) εν όψει των προσεχών εκλογών.

Ο οργανισμός του “Πρώτα το Μπάσκετ” δημοσίευσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Αγαπητέ κ. Βρούτση, παρακαλούμε εξασφαλίστε την ισονομία στις επερχόμενες εκλογές.

Η παράταξή μας αναζητά να διεξαχθούν οι εκλογές με βάση τις αρχές της διαφάνειας, αλλά αναγκάζεται να επικρίνει τη διοίκηση της ΕΟΚ και τον Πρόεδρό της Βαγγέλη Λιόλιο για τη μη τήρηση των κανόνων της ισονομίας και ισοπολιτείας.

Έχουμε ζητήσει επίσημα τα στοιχεία επικοινωνίας των σωματείων και των εκπροσώπων τους με ψήφο στις εκλογές, προκειμένου να είναι δυνατή η άμεση επικοινωνία μαζί τους. Ωστόσο, η απάντηση που λάβαμε ήταν ασαφής και υποβλήθηκε για αξιολόγηση στο νομικό τμήμα της ΕΟΚ, παρά την σαφή διατύπωση του αιτήματός μας.

Η επιστολή μας προς την ΕΟΚ ξεκινούσε ως εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, Αγαπητά μέλη του Δ.Σ.,

Η παράταξη “Πρώτα το Μπάσκετ”, υπό την ηγεσία του εκλεγμένου στο Δ.Σ. της ΕΟΚ, Παναγιώτη Φασούλα, επιθυμεί να επικοινωνήσει με τα σωματεία της Ομοσπονδίας μας».

Γνωρίζουμε τις πρακτικές του Βαγγέλη Λιόλιου και καλούμε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ να αποστασιοποιηθούν, καθώς η σιωπή αποτελεί συναίνεση. Παροτρύνουμε τον Υπουργό Αθλητισμού, κ. Βρούτση, να παρέμβει και να διασφαλίσει την ισονομία. Η καταστολή της παράταξής μας, οι εμποδιασμοί στην επικοινωνία με τα αθλητικά σωματεία και οι αυθαίρετες πρακτικές σε έναν από τους πλέον δημοκρατικούς χώρους της κοινωνίας μας, τον αθλητισμό, δεν θα γίνουν αποδεκτές.

Είναι υποκριτικό να έχει κάποιο άλλο μέλος Δ.Σ. ή ακόμη και ο Πρόεδρος (χωρίς να έχει παραπάνω αρμοδιότητες λόγω θέσης) την δυνατότητα επικοινωνίας, ενώ ο Παναγιώτης Φασούλας αποκλείεται. Φαίνεται ότι η διοικητική πρακτική θεωρεί ότι όχι όλα τα εκλεγμένα μέλη έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά μόνο αυτά που συνδέονται με το σύνολο του κ. Λιόλιου.

Χρησιμοποιούν τη θέση τους για να εξασφαλίσουν προνομιακή μεταχείριση στην εκλογική διαδικασία, παραβιάζοντας όχι μόνο το ισχύον δίκαιο αλλά και τις αρχές μιας δίκαιης πειθαρχίας, της αρχής της ισονομίας στις δημοκρατικές διαδικασίες. Φοβούνται την επικοινωνία μας, γιατί γνωρίζουν ότι μαζί θα συζητήσουμε για το μπάσκετ, και όχι για αόρατες συνθήκες…

Αυτό το μήνυμα αποδεικνύει την αποτυχία τους. Συνεχίζουμε αδιαλείπτως για την τελική επικράτηση του αθλήματος. Έχετε τη δύναμη να φοβήσετε ακόμη περισσότερο τους ήδη τρομαγμένους.

Εκ μέρους μας, εκφράζουμε ευγνωμοσύνη για τα πολλά μηνύματα που έχουμε λάβει και συνεχίζουμε να απαντούμε, καθώς για εμάς η επικοινωνία είναι καθήκον”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ