Νέο ρεκόρ με 125 ξένους παίκτες στα ρόστερ των ομάδων του ΝΒΑ

Σημειώθηκε νέο ρεκόρ με τη συμπερίληψη 125 παίκτων μη Αμερικανών στις επιλογές των ομάδων του ΝΒΑ για την αγωνιστική περίοδο 2023/24!

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 121 παίκτες, επιτεύχθηκε τις περιόδους 2021/22 και 2017/18.

Φέτος, εκπροσωπούνται 40 διαφορετικές χώρες στο ΝΒΑ, με τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων παικτών να προέρχεται από τον Καναδά (26) και τη Γαλλία (14).

Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη σεζόν με αύξηση στον αριθμό των μη Αμερικανών παικτών και η δέκατη σεζόν με τουλάχιστον 100 παίκτες από διάφορες χώρες!

Καμία ομάδα στο ΝΒΑ δεν έχει μη Αμερικανό παίκτη, με το ρεκόρ φέτος να ανήκει στους Ντάλας Μάβερικς και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που έχουν οκτώ ξένους παίκτες. Ακολουθούν οι Τορόντο Ράπτορς και οι Σαν Αντόνιο Σπερς με επτά, και οι Μπόστον Σέλτικς και οι Φίνιξ Σανς με έξι ξένους.

Μετά τον Καναδά και τη Γαλλία, οι περισσότεροι παίκτες προέρχονται από την Αυστραλία (9), τη Σερβία (7) και τη Γερμανία (6), ενώ η Νιγηρία και η Τουρκία έχουν 5 παίκτες τον καθένα.

Οι Καναδοί υποστηρίζουν ότι έχουν 27 εκπροσώπους στο ΝΒΑ, καθώς ο Κρις Μπουσέ των Ράπτορς καταχωρήθηκε από το ΝΒΑ ως υπήκοος της Σάντα Λουσία, με ρίζες από τον Καναδά.

Η Ελλάδα έχει δύο παίκτες, τους αδελφούς Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, οι οποίοι σύμφωνα με τη λίστα του NBA.com έχουν ρίζες από τη Νιγηρία.

Από τους 125 ξένους παίκτες, 64 είναι Ευρωπαίοι και 15 Αφρικανοί, ενώ 35 παίκτες έχουν αμερικανική υπηκοότητα, με έναν από τους γονείς τους να είναι από την Αφρική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ