Γκαρμπαχόσα: Αντίθετος με είσοδο ομάδας του Ντουμπάι στη EuroLeague

Γκαρμπαχόσα: Αντίθετος με είσοδο ομάδας του Ντουμπάι στη EuroLeague

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα αντιτίθεται σθεναρά στο ενδεχόμενο εισόδου μιας ομάδας από το Ντουμπάι στη EuroLeague, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με ΜΜΕ από την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe έκανε τη θέση του σαφή, λέγοντας: “Δεν μου αρέσει το γεγονός ότι μία ομάδα από άλλη ήπειρο μπορεί να έρθει σε διοργάνωση της ηπείρου μας”.

Σχολιάζοντας περισσότερο το θέμα, ανέφερε:

“Δεν βλέπω κανένα είδος πρότασης, συμφωνίας ή οτιδήποτε άλλο. Ως πρόεδρος της FIBA δεν μου αρέσει το γεγονός ότι μία ομάδα από άλλη ήπειρο μπορεί να έρθει σε διοργάνωση της ηπείρου μας. Είναι η EuroLeague. Αρχικά, δεν βγάζει νόημα για μένα.”

“Αν τελικά συμβεί πρέπει να δούμε πώς αυτό το σενάριο στην Ευρώπη θα επηρεάσει τα προβλήματα των ταξιδιών των παικτών και των ομάδων. Πώς θα επηρεάσει τους τελικούς των συλλόγων και των υπόλοιπων συλλόγων στην Ευρώπη; ”

“Ειλικρινά δεν θέλω να εμπλακώ πολύ γιατί δεν ξέρω την πρόταση, αν υπάρχει πρόταση για το συμβόλαιο (σ.σ. από το Ντουμπάι).

“Αλλά και πάλι, εντελώς ανοικτά, δεν μου αρέσει αυτό, ειδικά στην Ευρώπη. Το όνομα της διοργάνωσης είναι EuroLeague. Έτσι, αν φέρουμε συλλόγους από τη Μέση Ανατολή ή την Ασία είαι εντελώς διαφορετικό πράγμα. Δεν θέλω να είμαι εναντίον του, αλλά δεν μπορώ να μου αρέσει.”

“Αν συμβεί αυτό, πρέπει να δούμε τι θα συμβεί ξανά. Αυτό θα σήμαινε ότι ένας ευρωπαϊκός σύλλογος θα είναι εκτός διοργάνωσης; Η EuroLeague θα είχε 19 συλλόγους; Δεν το ξέρουμε αυτό. ”

“Οπότε για αυτό δεν θέλω να ασχοληθώ πολύ με αυτό. Αλλά και πάλι, αυτό είναι ένας είδος απάντησης από την ήπειρό μας. Είναι φυσικό σε έναν παγκόσμιο κόσμο. Ως ευρωπαϊκή διοργάνωση, επιτρέψτε μου να πω ότι για μένα δεν έχει και πολύ νόημα”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αδριατική Λίγκα: Μπαίνει ομάδα από το Ντουμπάι στη διοργάνωση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ