Μπαρτζώκας: “Ο Ολυμπιακός να κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους”

Μπαρτζώκας: “Ο Ολυμπιακός να κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους”

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε τη διεκδίκηση ευρωπαϊκών τίτλων από τον Ολυμπιακό σε διάφορα αθλήματα κατά τη Media Day πριν το Final-4 της EuroLeague.

Ως οπαδός του Ολυμπιακού, εξέφρασε την επιθυμία για την κατάκτηση πολλών τίτλων φέτος!

“Ελπίζουμε να πετύχουμε όσους περισσότερους τίτλους γίνεται για την ομάδα μας. Γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του συλλόγου. Το πάθος που δημιουργεί αυτός ο σύλλογος και η φανέλα του στους φιλάθλους.

 

“Είμαι σίγουρος ότι αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε έστω και έναν ευρωπαϊκό τίτλο για την ομάδα αυτή την εβδομάδα, θα είναι πολύ σημαντικό.”

Ο Μπαρτζώκας συνέχισε, “Αν κερδίσουμε δύο ή τρεις, θα είναι εντυπωσιακό. Μακάρι”!

 

allstarbasket.gr

Για το Final-4 και την πορεία της ομάδας:

“Ποτέ δεν γνωρίζεις τι μπορεί να συμβεί στον αθλητισμό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι να βοηθήσουμε την ομάδα.

Ακόμα και αν δεν είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση, παραμένουμε χαρούμενοι. Είναι μεγάλη επίτευξη για τον σύλλογο να συμμετέχει σε τρίτο σερί Final-4. Εκεί χρειάζεται και λίγο τύχη, που δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα ελπίζουμε ότι θα μας χαμογελάσει η τύχη.

Είναι μια σημαντική στιγμή για όλους μας. Θα προσπαθήσουμε να την απολαύσουμε”.

 

Για την κατάσταση της ομάδας:

“Όλοι προπονήθηκαν κανονικά σήμερα, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα”.

 

Για τους αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης:

“Κάθε αγώνας είναι μια νέα ιστορία, ακόμη και με την ίδια ομάδα.

Παρόλο που χάσαμε το 7/8 των αγώνων μας με ισπανικές ομάδες στη regular season, καταφέραμε να κερδίσουμε τρεις φορές την Μπαρτσελόνα.

Αυτό που μετράει είναι οι συνήθειες που αποκτάει η ομάδα εντός και εκτός παρκέ. Αυτό εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της σεζόν και φτάνει σε ένα σημείο.

Πιστεύουμε ότι γίναμε καλύτεροι.

Οι δυο τελευταίοι αγώνες με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν αρκετά καλοί.”

 

Ο Μπαρτζώκας συμπλήρωσε, “Αυτή τη φορά, ωστόσο, οι συνθήκες είναι διαφορετικές από πριν. Πιστεύω ότι οι αντίπαλοί μας θα αντιμετωπίσουν έναν διαφορετικό Ολυμπιακό, και το γνωρίζουν κιόλας.

Έχοντας νικήσει την Μπαρτσελόνα τρεις φορές, η δυναμική της ομάδας μας είναι εντυπωσιακή.

“Πιστεύω ότι ούτε οι αντίπαλοί μας θα νιώσουν ευκολία, ούτε εμείς τίποτα.

Η ειλικρίνεια και η προσήθικη στάση είναι καθοριστικές. Με τον σωστό σχεδιασμό και την αυτοσυγκέντρωση, πιστεύω ότι έχουμε καλές πιθανότητες για τη νίκη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η καλύτερη ομάδα στη regular season. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε στο ύψος των περιστάσεων για να επικρατήσουμε”.

 

Για την προετοιμασία της ομάδας:

“Δεν υπάρχει αλλαγή, η προετοιμασία είναι η ίδια. Απλά πέρυσι είχαμε μία λιγότερη μέρα προετοιμασίας για τον τελικό σε σχέση με φέτος. Η προσέγγιση μας παραμένει ίδια: Να εστιαστούμε στα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντιπάλου και στα δικά μας”.

 

Για την πίεση:

“Η πίεση είναι πάντα παρούσα και ο καθένας τη διαχειρίζεται διαφορετικά.

Για εμένα, πρέπει να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε. Αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο Final-4 που παίζουμε, ενώ εγώ έχω παίξει σε πέντε. Κάποιοι έχουν περισσότερα, άλλοι λιγότερα.

Γνωρίζω πώς να διαχειρίζομαι ένα Final-4. Γνωρίζω τι συμβαίνει με τα ΜΜΕ, τον κόσμο, πώς πρέπει να ετοιμαστούμε. Υπάρχει ένταση με τα εισιτήρια, ο κόσμος μάς πιέζει, δεν μπορούμε να είμαστε ανταπόκρισης.

Εντός όλου αυτού του εντατικού χρονικού διαστήματος, πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στα πράγματα που κάναμε όλη τη χρονιά. Να ακολουθήσουμε μια ρουτίνα.

Η εμπειρία παίζει ρόλο εδώ. Λόγω της εμπειρίας μας ως σύλλογος που έχει συμμετάσχει σε πολλά Final-4, οι γύρω μας άνθρωποι μας βοηθούν να λύσουμε πολλά προβλήματα. Αυτό είναι το βασικό: να ακολουθήσουμε μια ρουτίνα προπόνησης χωρίς να αλλοιώσουμε τα πράγματα.

Απλά να εφαρμόσουμε τις συνήθειες που αποκτήσαμε όλη τη χρονιά σε αυτό το παιχνίδι”.

 

Για την διεξαγωγή του Final-4:

“Είμαι υπέρ του Final-4, καθώς θεωρώ ότι είναι το σημαντικότερο γεγονός στην Ευρώπη.

Περιλαμβάνει έναν κίνδυνο ως προς το ποια ομάδα θα το κερδίσει. Όπως το Final-4 του NCAA στην Αμερική, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός μπάσκετ εκεί. Έτσι είναι και στην Ευρώπη.

Όλοι γνωρίζουν τη σπουδαιότητα του. Είναι το πιο κρίσιμο γεγονός”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ