Καστρίτης: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σβήσει ότι έχουμε καταφέρει (vid)

Καστρίτης: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σβήσει ότι έχουμε καταφέρει (vid)

Ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης, εξέφρασε τη στήριξή του προς τους παίκτες του μετά την ήττα 69-60 από τον Κολοσσό Ρόδου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Τόνισε ότι στις δύσκολες στιγμές πρέπει να στηρίζει τους παίκτες και υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει τις επιτυχίες του Άρη μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Καστρίτης στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς:

“Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να πω για το σημερινό παιχνίδι. Στην άμυνα ήμασταν στα συνηθισμένα στάνταρ μας και ίσως θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα. Επιθετικά φέτος πρώτη φορά θυμάμαι να έχουμε τόσο μεγάλη αστοχία. Ο Κολοσσός έπαιξε καλά το ζωγραφιστό, μας έδωσε πολύ το τρίποντο. Δυστυχώς δεν είχαμε ευστοχία και αν δεν βάλεις τα ελεύθερα σουτ είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις. Πρέπει να προχωρήσουμε, ομολογουμένως είναι μία περίεργη περίοδος για όλες τις ομάδες και αυτό έχω καταλάβει συζητώντας με συναδέλφους. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί έχουμε αρκετό διάστημα χωρίς παιχνίδια και το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε το κίνητρο και τη διάθεση για προπόνηση σε υψηλά επίπεδα για να δουλέψουμε και την κατάλληλη στιγμή να μπορέσουμε να επιστρέψουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την προσπάθεια που έκαναν να μας στηρίξουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά και για το χειροκρότημα που έδωσαν στα παιδιά στο τέλος του αγώνα”.

Για την αστάθεια της ομάδας και το αν η διακοπή μπορεί να βοηθήσει:

“Για όλες τις ομάδες είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή. Η διακοπή είναι μεγάλη αλλά εγώ θα πω αυτό που με εκφράζει προσωπικά αλλά και τον τρόπο που θα προσπαθήσουμε ως ομάδα και ως Άρης να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Το ένα είναι οι συνθήκες και το πως εσύ επιλέγεις να τις αντιμετωπίσεις και να αντιδράσεις στα δεδομένα που σου παρουσιάζονται. Οπότε όσο ιδιαίτερο και περίεργο αν είναι εμείς θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, να βλέπουμε την κάθε μέρα ξεχωριστά και να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Δεν θα είναι εύκολο και όλες οι ομάδες θα βράζουν στο ίδιο καζάνι αυτή την περίοδο. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε”.

Για το αν η ομάδα στερείται επιθετικά:

“Είναι ιδιαίτερη η θέση μου αυτή τη στιγμή γιατί είμαι ο προπονητής αυτής της ομάδας και πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη φλόγα και την μηχανή αναμμένη για τους παίκτες μας ώστε να είμαστε στα επίπεδα που θέλουμε κάθε φορά. Δεν μπορώ να μην τους ανοίξω την αγκαλιά στα δύσκολα δείχνοντας τεράστια κατανόηση σε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Ο Άρης όλη τη χρονιά έκανε τρομερές υπερβάσεις χωρίς να χρειάζεται να αναλύσω το μέγεθος των αντιπάλων που είχαμε απέναντι μας και το πόσο δύσκολο ήταν αυτό που κάναμε όλη τη χρονιά. Ο κόσμος το αναγνωρίζει και γι’ αυτό πήραμε το χειροκρότημα ακόμα και σήμερα με μία άσχημη εμφάνιση. Στο pick της χρονιάς μας που ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο είχαμε μία διακοπή για είκοσι μέρες και από εκεί και πέρα στην ουσία παίζουμε με ένα format χωρίς να διακυβεύεται κάτι βαθμολογικά και τώρα έχουμε άλλες είκοσι μέρες διακοπή. Δεν είναι δικαιολογία αλλά κάποια πράγματα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, δε γίνεται αλλιώς. Σαν προπονητής της ομάδας πρέπει να δείξω την αγάπη μου σε αυτά τα παιδιά. Από την άλλη όμως πάλι σαν προπονητής της ομάδας προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει να προσπαθούμε, να δουλεύουμε και να δείξουμε μεγαλύτερη συνέχεια. Δεν είναι τυχαίο ότι τη μια μέρα φτάνουμε κοντά στο να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό ή κάνουμε διπλό στο Περιστέρι και ενδιάμεσα δεν παίζουμε καλά με το Προμηθέα αλλά και σήμερα. Νομίζω ότι είναι σημεία των καιρών, εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να είμαστε συνεπείς στον λόγο για τον οποίο είμαστε εδώ. Δε θέλω να βρίσκω δικαιολογίες για τα παιδιά, δεν τους κάνει καλό αυτή τη στιγμή. Πρέπει όλοι να πιέστουμε για να βγει η χρονιά μέχρι το τέλος. Από την άλλη δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να σβήσει ότι έχουμε καταφέρει και το πόσο έχουμε παλέψει όλο το χρόνο”.

Για τον λόγο που ο Μπάνκστον δεν συνεχίζει:

“Πρόκειται για ένα τεχνικό θέμα που σχετίζεται με τις αγωνιστικές αναμετρήσεις για τα play off. Τα επόμενα παιχνίδια με τον Προμηθέα είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Έπρεπε να αξιολογήσουμε τις συνθήκες και να πάρουμε αυτή την απόφαση με κριτήρια αποκλειστικά του μπάσκετ”.

 

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ:

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ