Το μεγάλο μυστήριο: Ανακάλυψη δεκάδων παλιών αυτοκινήτων Volkswagen σε ορυχείο

Το μεγάλο μυστήριο: Ανακάλυψη δεκάδων παλιών αυτοκινήτων Volkswagen σε ορυχείο

Περίπου σαράντα αυτοκίνητα μοντέλων Golf, ‘Σκαραβαίοι’ και άλλα της Volkswagen, από διάφορες δεκαετίες, εντοπίστηκαν σε ένα εγκαταλειμμένο ορυχείο στην Ελβετία – με το μυστήριό τους να παραμένει ανεξήγητο.

Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα ορυχείο σχιστόλιθου, όπως αναδεικνύουν οι φωτογραφίες του Ολλανδού φωτογράφου με το ψευδώνυμο ‘Edou’, που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ‘Edou’ λατρεύει τη φωτογράφηση εγκαταλειμμένων τόπων και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελβετία, στο Haut-Valais, ανακάλυψε αυτό το απροσδόκητο στοιχείο: δεκάδες παλιά αυτοκίνητα Volkswagen, ξεχασμένα από το χρόνο και τη χαράδρα.

Ανάμεσα στα πολλά αυτά Volkswagen περιλαμβάνονται ‘Σκαραβαίοι’ από την πρώτη γενιά του Beetle έως τη σύγχρονη αναβίωσή του, πολλά Golf κυρίως δευτέρας γενιάς, μεταξύ άλλων Polo, Passat και ακόμα και μικρά Fox.

Τα περισσότερα αυτά αυτοκίνητα, κατά προσέγγιση 40 σύμφωνα με τον φωτογράφο, χρονολογούνται από τις δεκαετίες του 1970 έως το 1990. Όλα είναι σκεπασμένα από σκόνη και σκουριά, με πολλά να έχουν αφαιρεθεί κάποια εξαρτήματα.

Η έκθεση της Volkswagen σε αυτό το σκοτεινό ορυχείο περιβάλλεται από μυστήριο: κανείς δεν γνωρίζει πώς βρέθηκαν εκεί τα αυτοκίνητα, εάν είναι όντως εγκαταλειμμένα ή κλοπιασμένα, ενώ φαίνεται ότι πολλά από αυτά μεταφέρθηκαν εκεί τα τελευταία δέκα χρόνια, όπως υποδεικνύουν τα τελών κυκλοφορίας στα παρμπρίζ τους.

Γενικά, παρατημένα και ξεχασμένα αυτοκίνητα αναδύονται πλέον από διάφορες κρυψώνες του πλανήτη, καθώς η πλούσια ιστορία της αυτοκίνησης αναδεικνύεται με όλο και περισσότερα τετράτροχα που κρυώνονται από το χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ