Το BMW Group επενδύει σε ένα νέο κέντρο δοκιμών για μπαταρίες

Το BMW Group επενδύει σε ένα νέο κέντρο δοκιμών για μπαταρίες

Η BMW Group σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ έως το 2026 για την ανάπτυξη ενός νέου κέντρου δοκιμών μπαταριών που θα ενσωματωθεί στις υπάρχουσες κτιριακές δομές.

Τα πρώτα κτίρια για τις δραστηριότητες ανάπτυξης των υψηλής τάσης μπαταριών αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα μέσα του 2024. Το κέντρο θα διαθέτει μια επιφάνεια 8.442 τετραγωνικών μέτρων και θα διεξάγονται δοκιμές για τις υψηλής τάσης μπαταρίες και άλλα εξαρτήματα του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης των μελλοντικών μοντέλων της BMW Group από τα πρώτα στάδια της εξέλιξής τους πριν από την παραγωγή.

Οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με τοποθέτηση μιας νέας πλάκας στο δάπεδο. Από τα μέσα του 2024, με την έναρξη των εργασιών στον πρώτο τομέα, οι λεγόμενοι “δοκιμαστές μπαταριών” θα τεθούν σε λειτουργία. Αυτοί οι δοκιμαστές μπαταριών, που μοιάζουν με μεγάλα ψυγεία, χρησιμοποιούν υψηλής τεχνολογίας εσωτερικά συστήματα για να δοκιμάσουν τις μπαταρίες όλο το 24ωρο κατά τη διάρκεια των πρώτων σταδίων της ανάπτυξής τους. Αυτό επιτρέπει την προσομοίωση διαφορετικών συνθηκών φόρτισης και εκφόρτισης για την αξιολόγηση της ηλεκτρικής απόδοσης των μπαταριών.

Εργοστάσιο BMW

Αυτό θα επιτρέψει την προσομοίωση σημαντικών περιπτώσεων χρήσης πριν από την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους. Αρχικά, θα είναι δυνατή η παράλληλη δοκιμή εκατοντάδων κυψελών μπαταρίας, και στη συνέχεια θα γίνεται δοκιμή χιλιάδων κυψελών. Από το 2025 και μετά, το κέντρο δοκιμών θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τον τελικό έλεγχο των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία του BMW Group πριν από τη παράγωγή και για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας. Οι μπαταρίες θα υποβληθούν σε δοκιμές κραδασμών και κρούσεων, με τη χρήση εξειδικευμένων συστημάτων δοκιμών, γνωστών ως “αναδευτήρες”. Αυτός ο είδος δοκιμών είναι σπάνιο στην Ευρώπη, αλλά απαραίτητο για την έγκριση τυποποιημένων εναλλακτικών οχημάτων.

Τα περίπλοκα μοτίβα οδήγησης και οι κύκλοι φόρτισης και εκφόρτισης μπορούν επίσης να προσομοιωθούν σε δοκιμές αντοχής. Αυτές οι δοκιμές απαιτούνται για την έγκριση τύπου των ηλεκτρικών οχημάτων και πραγματοποιούνται σε διάφορες χώρες. Οι δοκιμές αυτές είναι περιορισμένες στην ελεύθερη αγορά, επομένως το BMW Group δημιουργεί τη δική του υποδομή με το νέο κέντρο δοκιμών μπαταριών στο Wackersdorf.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ