Το Bertone GB110 καταφθάνει με κινητήρα V10 1.100 αλόγων

Το Bertone GB110 καταφθάνει με κινητήρα V10 1.100 αλόγων

Ήρθε η στιγμή για τη μεγάλη αποκάλυψη από την Bertone! Το GB110, η πρώτη της υπεραυτοκίνητου κατηγορίας, παρουσιάστηκε με πολύ κύρος.

Το event έλαβε χώρα στο Πριγκιπάτο του Μονακό, μια επιλογή που ταιριάζει απόλυτα στο εξαιρετικό πελατολόγιο αυτού του μοντέλου, το οποίο πρόκειται να παραχθεί μόνο σε 33 αντίτυπα και απευθύνεται σε… συλλέκτες, που ψάχνουν κάτι ξεχωριστό για τη συλλογή τους.

Το όνομα του μοντέλου, το GB110, αναφέρεται στις 110 χρόνια της εταιρείας και στη μνήμη του ιδρυτή της Carrozzeria Bertone, Giovanni Bertone, με αναφορές στο design αλλά και την τεχνολογία του αυτοκινήτου.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρεμιέρα για την Bertone, καθώς σηματοδοτεί τη νέα φάση της μετά τη χρεοκοπία του 2014. Το GB110 ανήκει πλέον στην εταιρεία Ideactive των αδερφών Ricci.

Το εντυπωσιακό αυτό μοντέλο φορά έναν Twin-Turbo V10 κινητήρα 5.2 λίτρων, που αποδίδει εντυπωσιακά 1108 άλογα ισχύος και 1100 Nm ροπής.

Όσο για την εξωτερική του εμφάνιση, το GB110 παρουσιάστηκε στο χρώμα Grigio Rinascimento, ένα μοντέρνο γκρι με πορτοκαλί και μαύρες λεπτομέρειες, ενώ η Bertone υπόσχεται πολλές επιλογές για εξατομίκευση.

Η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 350 χλμ./ώρα, ενώ από στάση φτάνει τα 300 χλμ./ώρα σε μόλις 12.9 δευτερόλεπτα, χάρη στον εντυπωσιακό του κινητήρα.

Για να μπορεί να φρενάρει αποτελεσματικά σε τέτοιες ταχύτητες, το GB110 διαθέτει κάρμπον-κεραμικά φρένα και τροχούς 21 ιντσών μπροστά και 22 ίντσες πίσω.

Το κόστος αγοράς του μοντέλου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, δίνοντας στους ενδιαφερόμενους αυτοκινητόφιλους την αγωνία του αναμονής για αυτό το εκπληκτικό αυτοκίνητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ