Το αυτοκίνητο που ξεχωρίζει – Πιο γρήγορο από το ελληνικό Chaos

Το αυτοκίνητο που ξεχωρίζει – Πιο γρήγορο από το ελληνικό Chaos

Καθώς ανυπομονούμε για το ελληνικό υπεραυτοκίνητο Chaos, ένα βρετανικό hypercar έρχεται στο προσκήνιο αναζητώντας τον τίτλο του πιο γρήγορου στα χρονικά.

Από τη γέννησή του, οι κατασκευαστές ανταγωνίζονται για το ποιο θα είναι το ισχυρότερο και γρηγορότερο αυτοκίνητο. Ένας τίτλος που πριν από λίγα χρόνια άρχισε να έχει και έναν Έλληνα διεκδικητή, την Spyros Panopoulos Automotive.

Η εταιρεία αυτή παρουσίασε το πολυαναμενόμενο ελληνικό hypercar Chaos, το οποίο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, θα μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα.

<img src="https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/in_article_med/public/inline-images/ararkis%20sandstorm%20%283%29_0.jpg?itok=el2XeVQ2" alt="Ararkis Automobili“>

Αναμένοντας να δούμε το Chaos στη δράση, ένα άλλο αυτοκίνητο έρχεται στο προσκήνιο με σκοπό να αποσπάσει τον τίτλο του γρηγορότερου. Πρόκειται για την Ararkis Automobili, μια εταιρεία από το Λονδίνο που προτείνει το μοντέλο “Sandstorm”. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, το Sandstorm θα μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα μόλις σε 1,5 δευτερόλεπτο, ενώ η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τα 300 χλμ./ώρα.

Ararkis Automobili

Το Sandstorm θα βασίζεται σε ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, με δύο ηλεκτροκινητήρες που τροφοδοτούνται από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 115 kWh, παρέχοντας αυτονομία έως 500 χλμ. Η φόρτιση της μπαταρίας μέσω πρίζας απαιτεί περίπου 13 ώρες, ενώ σε ταχυφρορτιστή ο ανεφοδιασμός από 0 σε 80% διαρκεί μόλις 30 λεπτά.

Ararkis Automobili

Τα καθίσματα θα είναι κατασκευασμένα από premium υλικά, ενώ το αυτοκίνητο θα διαθέτει σύστημα πολυμέσων, ηχοσύστημα της Bose και πλήθος συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ