Αυξημένες παραβάσεις του ΚΟΚ στα ελληνικά νησιά

Η Κρήτη, το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο βρέθηκαν στην πρώτη πεντάδα με τις περιοχές με τις περισσότερες κλήσεις

Από τους 100 οδηγούς που ελέγχθηκαν από την Τροχαία την προηγούμενη εβδομάδα, οι 25 αποχώρησαν με παράβαση, καταδεικνύοντας ότι οι Έλληνες οδηγοί αδιαφορούν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πρόστιμα, αφαίρεση πινακίδων και αδειών οδήγησης.

Από τις 30 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 106.000 έλεγχοι και επιβεβαιώθηκαν περισσότερες από 24.600 παραβάσεις.

Το 67% των παραβάσεων περιλάμβαναν υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, άδεια οδήγησης και παράνομη στάθμευση, αλλά η παραβατικότητα είχε έντονη αύξηση στα νησιά.

Η Αττική είχε τις περισσότερες κλήσεις με 3.502, αλλά η Κρήτη βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 2.921 κλήσεις, ακολουθούμενη από την Θεσσαλονίκη με 2.482, το Νότιο Αιγαίο με 2.380 και το Βόρειο Αιγαίο με 2.054. Οι παραβάσεις περιλάμβαναν παράνομο παρκάρισμα, υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση κράνους, οδήγηση χωρίς δίπλωμα και μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Παρατηρήθηκε επίσης άνοδος των παραβάσεων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, μη χρήση κινητού τηλεφώνου, παράβαση ερυθρού φαναριού και άλλες παραβιάσεις.

Στην Παραλιακή έγιναν εξειδικευμένοι έλεγχοι και καταγράφηκαν 258 παραβάσεις, μεταξύ των οποίων μη χρήση κράνους, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, χρήση κινητού τηλεφώνου και μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής που αντιμετωπίζουν αύξηση και επικίνδυνη παραβατικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ