Πουλήθηκε το ακριβότερο Volkswagen Golf που κατασκευάστηκε ποτέ

Πουλήθηκε το ακριβότερο Volkswagen Golf που κατασκευάστηκε ποτέ

Τα 333 αυτοκίνητα της κορυφαίας έκδοσης του Golf R, R 333 Limited Edition, πουλήθηκαν σε λιγότερο από 8 λεπτά παρά την αστρονομική τιμή τους.

Οι αγοραστές δαπάνησαν τουλάχιστον 76.410 ευρώ για να αποκτήσουν το πλέον σπάνιο και ισχυρό Golf που κυκλοφόρησε ποτέ. Αυτή η έκδοση είναι μία από τις τελευταίες κορυφαίες εκδόσεις Golf πριν το μοντέλο μεταβεί στην ηλεκτροκίνηση με την 9η γενιά του.

Το Volkswagen Golf R 333 Limited Edition σχεδιάστηκε ειδικά για τη γερμανική αγορά και είναι το ακριβότερο Golf που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ξεπερνώντας ακόμη και το αδερφό του, Audi RS3, καθώς και την τιμή της Porsche 718 Cayman S.

Η Volkswagen προσκάλεσε τους 333 αγοραστές στα κεντρικά της στο Wolfsburg, για να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους, εκ των οποίων 20 είναι βαμμένα σε έντονο κίτρινο Lime Yellow Metallic. Τα αυτοκίνητα έχουν εντυπωσιακές λεπτομέρειες, όπως ζάντες Estoril 19 ιντσών, τετραπλή απόληξη εξάτμισης από την Akrapovic, μαύρα αυτοκόλλητα με τον αριθμό έκδοσης στις πόρτες, δίχρωμη πτέρυγα στην οροφή και εσωτερικό διακοσμημένο με τον αριθμό του αντιτύπου και αγωνιστικά καθίσματα με επενδύσεις δέρματος Nappa.

Το Golf R Performance εξοπλίζεται με turbo κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων που παράγει 333 ίππους και 420 Nm ροπής. Επιπλέον, διαθέτει αυτόματο κιβώτιο DSG και επιτυγχάνει τα 0-100 km/h σε 4,6 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 270 km/h.

Το οχήμα περιλαμβάνει προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, όπως το R-Performance Torque Vectoring με Vehicle Dynamics Manager, τα οποία βελτιώνουν την οδική συμπεριφορά και προφίλ οδήγησης όπως τα Drift και Special, εξελιγμένα στην πίστα του Nurburgring.

Αποτελεί την τελευταία και κορυφαία προσθήκη στο Golf R, με περισσότερες από 250.000 πωλήσεις από το 2002. Λαμβάνοντας υπόψη τη μετάβαση του Golf στην ηλεκτροκίνηση, η R 333 Limited Edition αναμένεται να γίνει μία από τις πιο σπάνιες και συλλεκτικές εκδόσεις του μέλλοντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ