Πότε λήγει το ροζ δίπλωμα οδήγησης – Οι ημερομηνίες που πρέπει να γνωρίζετε

Πότε λήγει το ροζ δίπλωμα οδήγησης – Οι ημερομηνίες που πρέπει να γνωρίζετε

Ο χρόνος του ροζ διπλώματος οδήγησης, που αντιπροσωπεύει τις απαιτούμενες ικανότητες για την ασφαλή οδήγηση, πλησιάζει προς το τέλος του.

Αν και οι νέες άδειες οδήγησης εκδίδονται ως πλαστικές κάρτες εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα υπάρχουν κάτοχοι του ροζ διπλώματος. Ωστόσο, αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ, καθώς υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για την πλήρη απόσυρσή του.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το παλιό ροζ δίπλωμα οδήγησης θα έχει ισχύ μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2033, οπότε όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν το νέο τύπου άδεια οδήγησης.

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2033, τα ροζ διπλώματα θα εξαφανιστούν σχεδόν, καθώς οι οδηγοί που φθάνουν τα 65 πρέπει να τα ανανεώσουν και να πάρουν τη νέα πλαστική κάρτα διπλώματος οδήγησης.

Η μετάβαση στο νέο δίπλωμα οδήγησης έχει πολλά πλεονεκτήματα, καθώς παρέχει περισσότερη ασφάλεια και ευκολία χρήσης, ενώ είναι αναγνωρίσιμο και στο εξωτερικό. Επιπλέον, διαθέτει μοναδικό αριθμό αναγνώρισης για προστασία από παραποίηση και κλοπή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την ψηφιοποίηση των διπλωμάτων οδήγησης, παρέχοντας ένα νέο ψηφιακό δίπλωμα που αναγνωρίζεται σε όλη την ΕΕ. Αυτό θα διευκολύνει την ανανέωση και την αναγνώριση των διπλωμάτων οδήγησης ανάμεσα στα κράτη μέλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ