Πόσα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα;

Πόσα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα;

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών προέτρεψε τους ιδιοκτήτες συνεργείων να επικεντρωθούν στα οχήματα υψηλής τάσης.

Κατά τη διάρκεια της απονομής των Πιστοποιητικών Παρακολούθησης και Επιτυχίας του προγράμματος εκπαίδευσης “Ηλεκτροκίνηση στην Πράξη,” η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου αποκάλυψε ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 14.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και άλλα 30.000 επαναφορτιζόμενα υβριδικά. Συνολικά 45.000 οχήματα υψηλής τάσης κινούνται στους δρόμους της χώρας, ενώ υπάρχουν επίσης πολλά υβριδικά οχήματα με κύκλωμα υψηλής τάσης άνω των 60 Volt.

Η υφυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για συντονισμένες ενέργειες με γνώση και αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και επισήμανε τον ρόλο της εκπαίδευσης στη δημιουργία ενός εκπαιδευμένου προσωπικού για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Επιπλέον, κάλεσε τους Ιδιοκτήτες των Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων να επενδύσουν σε μέτρα ασφαλείας για τη διαχείριση οχημάτων υψηλής τάσης, ενώ τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον της κινητικότητας. Επισημαίνοντας τη σημασία της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης εξειδικευμένου προσωπικού υψηλής τάσης, επισήμανε την ασφαλή ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ